maanantai 18. elokuuta 2014

PISTAASIKUORRUTETTU LOHI


Pitkästä aikaa suolainen resepti!

Pistaasikuorrutteella saa loheen kätevästi vähän näyttävyyttä -> helppo ja nopea tapa tehdä ruokavieraisiin vaikutus. Ja toki kuorrutteella annokseen tulee lisää makuakin, se toimii melkeinpä kastikkeen asemasta. Veikkaan että tästä tulee yksi oman keittiöni vakkari-lohiresepteistä!

Oheen raastoin kyssäkaalista ja omenasta raikkaan coleslawn vähän tasapainottamaan lohen rasvaisuutta ja pistaasien suolaisuutta.

Pistaasi-lohi (2:lle)

300–400 g lohifilettä 
n. 1 dl pistaasinsydämiä eli n. 250 g (suolattuja & paahdettuja) kuorellisia pähkinöitä
1–2 rkl dijon-sinappia
ruohosipulia
suolaa + pippuria

Kyssäkaali-omena -coleslaw

1 osa kyssäkaalia
1 osa vihreää omenaa (esim. Granny Smith)
hieman majoneesia
hieman oliiviöljyä
pieni puserrus sitruunanmehua
suolaa + pippuria

Kuori ja murskaa pistaasipähkinät pienemmäksi muruksi. Sekoita joukkoon sinappi ja reilu määrä silputtua ruohosipulia.

Leikkaa lohi annospaloihin, asettele leivinpaperille nahka alaspäin, sirottele päälle hieman suolaa ja pippuria, ja levitä pistaasimössö päälle.

Paista 200-asteessa (filen paksuudesta riippuen) n. 10 minuuttia, varo paistamasta liian kypsäksi ettei tule kuivaa kalaa.

Valmista lisuke raastamalla kuorittu kyssäkaali ja omena, ja sekoittamalla muiden ainesten kanssa.
Tarjoile lohen kanssa.


Lohen ohje poimittu NomNomPaleosta.
SHARE:

9 kommenttia

  1. Oi nam, mikä makuyhdistelmä, (lähes) kaikki omat suosikit yhdessä! Ja tuo kyssäkaali-coleslawkin kuulostaa yllättävän helposti lähestyttävältä, vaikka kyssäkaalista tuleekin jos jonkinnäkösiä haisulijuttuja mieleen :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä herkkua! :) Mutta ei kai kyssäkaali haise mitenkään erikoiselle (ainakaan raakana)..? :D Tilalla voi tietty käyttää ihan tavallistakin kaalta.

      Poista
  2. Pistaasia ja lohta - tuo on varmasti hyvää :-)

    VastaaPoista
  3. Tosi hyvän ja kauniin näköinen annos!

    VastaaPoista
  4. Ihanan maut! Rakastan pistaasia, ja kyssäkaalin ja omenan yhdistelmä kuullostaa houkuttelevalta. :)

    VastaaPoista
  5. Moikku! Kokkailin oman versioni tästä ihanuudesta. Tuli ihan superhyvää! Postia aiheesta täällä: http://delicananda.blogspot.fi/2016/06/pistachio-crusted-salmon-with-fresh.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi, kiva kun tykkäsit. Itsehän oli ihan unohtanut että tällainen resepti oli edes olemassa, kiitos muistutuksesta! :D

      Poista

Blogger Template Created by pipdig