Pitkästä aikaa suolainen resepti!
Pistaasikuorrutteella saa loheen kätevästi vähän näyttävyyttä -> helppo ja nopea tapa tehdä ruokavieraisiin vaikutus. Ja toki kuorrutteella annokseen tulee lisää makuakin, se toimii melkeinpä kastikkeen asemasta. Veikkaan että tästä tulee yksi oman keittiöni vakkari-lohiresepteistä!
Oheen raastoin kyssäkaalista ja omenasta raikkaan coleslawn vähän tasapainottamaan lohen rasvaisuutta ja pistaasien suolaisuutta.
Pistaasi-lohi (2:lle)
300–400 g lohifilettä
n. 1 dl pistaasinsydämiä eli n. 250 g (suolattuja & paahdettuja) kuorellisia pähkinöitä
1–2 rkl dijon-sinappia
ruohosipulia
suolaa + pippuria
Kyssäkaali-omena -coleslaw
1 osa kyssäkaalia
1 osa vihreää omenaa (esim. Granny Smith)
hieman majoneesia
hieman oliiviöljyä
pieni puserrus sitruunanmehua
suolaa + pippuria
Kuori ja murskaa pistaasipähkinät pienemmäksi muruksi. Sekoita joukkoon sinappi ja reilu määrä silputtua ruohosipulia.
Leikkaa lohi annospaloihin, asettele leivinpaperille nahka alaspäin, sirottele päälle hieman suolaa ja pippuria, ja levitä pistaasimössö päälle.
Paista 200-asteessa (filen paksuudesta riippuen) n. 10 minuuttia, varo paistamasta liian kypsäksi ettei tule kuivaa kalaa.
Valmista lisuke raastamalla kuorittu kyssäkaali ja omena, ja sekoittamalla muiden ainesten kanssa.
Tarjoile lohen kanssa.
Lohen ohje poimittu NomNomPaleosta.
Oi nam, mikä makuyhdistelmä, (lähes) kaikki omat suosikit yhdessä! Ja tuo kyssäkaali-coleslawkin kuulostaa yllättävän helposti lähestyttävältä, vaikka kyssäkaalista tuleekin jos jonkinnäkösiä haisulijuttuja mieleen :-)
VastaaPoistaOli kyllä herkkua! :) Mutta ei kai kyssäkaali haise mitenkään erikoiselle (ainakaan raakana)..? :D Tilalla voi tietty käyttää ihan tavallistakin kaalta.
PoistaPistaasia ja lohta - tuo on varmasti hyvää :-)
VastaaPoistaOlihan se, suosittelen toteamaan itse. :)
PoistaTosi hyvän ja kauniin näköinen annos!
VastaaPoistaIhanan maut! Rakastan pistaasia, ja kyssäkaalin ja omenan yhdistelmä kuullostaa houkuttelevalta. :)
VastaaPoistaKyssäkaali + omena on ihan paras yhdistelmä! :)
PoistaMoikku! Kokkailin oman versioni tästä ihanuudesta. Tuli ihan superhyvää! Postia aiheesta täällä: http://delicananda.blogspot.fi/2016/06/pistachio-crusted-salmon-with-fresh.html
VastaaPoistaMoi, kiva kun tykkäsit. Itsehän oli ihan unohtanut että tällainen resepti oli edes olemassa, kiitos muistutuksesta! :D
Poista