keskiviikko 20. elokuuta 2014

LISÄÄ RAAKAKAKKULOITA


Sain taannoiseen raakakakkukahvila-postaukseen parit lisävinkit testaamisen arvoisista kahviloista, joissa on tarjolla näitä samaisia raakoja herkkuja. Ja nyt on käyty Omnamissa (kiitti Outi!) ja Kahvila KUUMAssa (kiitti Hanna!).

Annankadulla hieman piilossa sisäpihalla sijaitsevassa OmNamissa (kuvat yllä) on ulkonäkönsä puolesta vähän Berliinihenkinen tunnelma. Tai oli ainakin silloin kun siellä kävin, kun oli vielä lämmintä ja ihmiset istuskelivat rennosti ulkosalla. No mutta onneksi ravintola-kahvila on viihtyisä sisäpuoleltakin. Täällä kävin ihan syömässä, lounasbuffet sisälsi paljon erilaisia maukkaita salaatteja ja herkullisia tahnoja. Vegaanikin saisi vatsansa helposti täyteen. Pientä miinusta annan turhan pienistä lautasista, ja korkeasta hinnasta (salaattibuffa 12€) siihen nähden, että raaka-aineet olivat kaikki edullisia. Tosin ilmeisesti käyntini jälkeen hintoja on tiputettu eurolla.. (?)

Raakapuolella tarjolla oli mm. mustikka-juustokakkua ja avokado-lime-kookoskakkua. Söin tuollaisen mustikkaisen, oli hyvää mutta olen nykyään raakakakkujen suhteen vähän kriittisempi, ja sanon että olen syönyt parempaakin. Mutta mukavaa silti että toimiston lähellä on paikka, josta voi halutessaan käydä nappaamassa vähän terveellisempää jälkiruokaa. Pelkästään kasvisruokaan keskittyneitä lounaspaikkoja ei Pitkänsillän eteläpuolella taida muutenkaan olla OmNamin lisäksi kuin Zucchini (jolla ei edelleenkään ole omia nettisivuja), eli paikka on todellakin kaivattu lisä keskustan tarjontaan!


Kahvila KUUMA (kuvat yllä) taas sijaitsee vähän kauempana Pursimiehenkadulla, mutta teimme työkavereiden kanssa sinne lounastauolla jälkkäriretken. Muutin muuten vuoden alussa pois Viiskulmasta, ja sen jälkeen sinne on ilmestynyt vaikka mitä ihania kahviloita/ravintoloita! Arvatkaa vaan harmittaako vähäsen.. Tämä KUUMAkin on superihana pikkukahvila! Taustajoukkojen jäljet johtavat minnekäs muualle kuin Johan&Nyströmiin. Söin mukavan raikkaan appelsiini-mustikkaraakakunpalasen, jossa oli vaihteeksi jätetty pähkinäinen osuus tosi rakeiseksi ja irtonaiseksi (usein raakakakuissa se on aika sileää ja kiinteää). Harmi kun paikka ei ole auki kovin myöhään, muuten kävisin mielelläni useamminkin.. (Edit: juuri tuli tieto että aukioloajat pitenevät 21.8 alkaen puoli seiskaan asti.)


Näiden lisäksi on tullut syötyä Flow:ssa Rawspotin suussasulavaa appelsiini-suklaakakkua (vasen kuva), ja mökkireissulla Hymy Raw Food Cafe:n takana häärivän Marian lahjoittamaa ihanan kirpeää tyrnikakkua (oikea kuva). Ei viikkoa ilman raakakakkua, tähänhän voisi tottua. Ja mahtavaa kun Helsingin kahvila&ravintolatarjonta on nykyään niin monipuolista! Hyvä Helsinki!

Seuraavaksi tosin voisin vaihteeksi itsekin rehkiä blenderin kimpussa (tai siis painaa sitä power-nappia).. Testattavia reseptejä olisi niin paljon etten edes tiedä mistä aloittaa. Positiivinen ongelma. :)
SHARE:

2 kommenttia

  1. Ainakin vielä eilen OmNamin hinnat olivat juurikin nuo. Itse otin lämpimän ruoan salaattibuffalla, ja se kustansi suolaiset 16,- Oli kyllä hyvää, muutama juttu jopa fantastista. Kakkuihin en sortunut, vaikka ihanilta näyttivätkin. Kiva tosiaan, että on tullut uusi vegemesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai ok, facebook-sivuilla oli muutama viikko sitten maininta uusista lounashinnoista, jonka mukaan salaattibuffa olis 11€.. no ehkä hintapolitiikka ei ole vielä ihan hioutunut lopulliseksi. Mun mielestä kyllä joku 10€ on ihan tarpeeksi lounaasta, jos ei jotain erityistä ole tarjolla. Mutta aion silti mennä uudestaan OmNamiin :)

      Poista

Blogger Template Created by pipdig