maanantai 25. elokuuta 2014

KESÄKURPITSA"NUUDELIT" AKT-KASTIKKEELLA


Opin juuri uuden sanan; englanninkielisessä raakaruokasanastossa zoodles tarkoittaa kesäkurpitsasta vuoltuja nuudelimaisia pötköjä. Eli siis zucchini + noodles. Julienne-raastimella noita ohuita suikaleita saisi tehtyä tosi näppärästi, mutta itse vetelin tavallisella kuorimella ja suikaloin soirot kapeammaksi veitsellä. Senkin vaiheen voi jättää pois jolloin lopputulos on "nuudeleiden" sijaan "pastaa". :)

Tämä on taas ihan suomea; AKT eli aakootee tarkoittaa aurinkokuivattuja tomaatteja. Reseptiin tuleva herkullinen kastike onkin syy miksi postailen tästä ruoasta. Suolaiset tomaatit yhdistettynä hieman kermaisiin cashew-pähkinöihin ja raikkaaseen porkkanaan on yllättävän toimiva kokonaisuus! Samaa soosia voisi toki yhdistää perinteiseenkin pastaan, tai tarjoilla vaikkapa keitettyihin perunoihin sekoitettuna (samaan tapaan kuin pestokastiketta).

Kesäkurpitsa-nuudelit & nami-kastike

1–2 kesäkurpitsaa

n. 1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja (öljyssä)
n. 1,5 dl cashew-pähkinöitä
2–3 porkkanaa
kourallinen jotain yrttejä (basilikaa/korianteria/lehtipersiljaa)
muutama rkl vettä

päälle valinnaisesti: seesamin/hampunsiemeniä

Vuole kurpitsasta suikaleita, ja halutessa viipaloi suikaleet kapeammaksi. Vuolemista saattaa helpottaa jos puolitat kurpitsan ensin pitkittäin (tai leikkaa neljään osaan jos kyseessä on erityisen iso kurpitsa).

Vedä blenderissä/monitoimikoneessa kastikkeen ainekset sekaisin pehmeäksi tahnaksi. Itse tein niin, että silppusin ensin blenderissä pähkinät ja porkkanat, ja työstin loput ainekset sekaan sauvasekoittimella. Jos seos maistuu liian suolaiselle (akt), niin laita hieman enemmän pähkinöitä ja porkkanaa. Lisää vettä kunnes tahna on hieman juoksevampaa, niin se on helpompi sekoittaa kurpitsasuikaleiden sekaan. Syö heti.


Alkuperäinen ohje hieman muunneltuna: The Rawtarian.
SHARE:

4 kommenttia

  1. AKT-kastike kuulostaa todella hyvältä, pakko kokeilla tätä itsekin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yritän juuri miettiä mihin muualle sitä voisi tunkea, oli nimittäin sen verran hyvää! :)

      Poista
  2. Sori tää tyhmä kysymys mutta ihan raakanako ne porkkanat laitetaan tuohon kastikkeeseen? Ei muuten mut mietin onko mullaan mitään konetta joka jaksaisi jauhaa ne mössöksi... Kuulostaa kyl hyvältä tuo ohje! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi, siis joo ihan raakana. :) Kannattaa leikata ensin pienemmiksi palasiksi. Jos epäilet ettei laitteesi saa niitä pieneksi niin voihan ne raastaakin (pienellä raastinterällä) sekaan.

      Poista

Blogger Template Created by pipdig