torstai 3. heinäkuuta 2014
LAMMASPULLAT LÄHI-ITÄÄN KALLELLAAN
Harvemmin tulee mitään Hesarin ruokaohjeita tehtyä, mutta bookmarkeissa on roikkunut yksi kiinnostava lammasohje jo monta kuukautta, ja nyt testasin sitä viimein (pienin muutoksin). Syy miksi ohjeesta kiinnostuin, on lihapullataikinaan lisättävä kaneli. Kuulosti jännältä, maistui hyvältä! Pyöryköistä tulee muutenkin vähän tavanomaista mausteisempia, tulisuuden määrää voi toki itse säädellä. Pinjansiemenet on myös mukava lisä, mutta jos teet budjettipullia niin ne voi jättää poiskin. :)
Mausteiset lammaspullat
400–500 g lampaan/karitsanjauhelihaa
1 (luou)muna
1 tl valkosipulijauhetta
muutama rkl pinjansiemeniä
1/2 tl chilijauhetta (tai maun mukaan)
1/2 tl kanelia
1 tl raastettua muskottipähkinää
reilu kourallinen hienonnettua minttua
suolaa
Paahda pinjansiemenet nopeasti kuumalla pannulla. Hienonna ne veitsellä pieneksi. Sekoita kaikki ainekset ja pyörittele niistä lihapullia tai perinteisempiä kofta-pötkylöitä. Paista voissa n. 10 minuuttia, käännellen välillä.
Tarjoile pyörykät esim. tsatsikin kanssa, ohjeen olen kirjoittanut aiemmin tänne. Pitaleipien tilalle laitoin salaatinlehdyköitä.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja
Lähetä kommentti