keskiviikko 16. heinäkuuta 2014

HUIJAUSKAKKU VESIMELONISTA


Näin tämän vesimelonihuijauskakun kuvan Pinterestissä, ja idea oli mielestä niin hauska että halusin kokeilla itsekin!

Idea on yksinkertainen: otetaan yksi vesimeloni, kuoritaan se, ja päällystetään esim. kermalla niin että se näyttää normaalilta kakulta. Jos uskallat, niin tarjoile tätä kertomatta vieraille ensin mitä kakku sisältää ;)

Itse en saanut kuorrutetta levitettyä täysin siististi, siihen tarvisi varmaan jonkun lastan tai vastaavaa. Samoin koristevesimelonipallot olisi varmaan helpompi kaivertaa jollain muulla kuin tavallisella lusikalla.. Lopputulos oli silti ihan kivan näköinen. Tästä kakusta ei myöskään tule kovin helposti ähkyä :)


Vesimelonikakku

1 vesimeloni, itse etsin mahdollisimman pienen (n. 2kg)
n. 2-3 dl kermaa (tai osan voi korvata esim. mascarponella)
hunajaa
aitovaniljajauhetta
valinnainen: mintunlehtiä

Kuori vesimeloni. Vedä ensin molemmista päistä palat pois poikittain. Yritä saada leikattua ne mahdollisimman suoraksi ettei kakku ole vinossa. Vuole reunoilta kuoret pois ja siloittele teräviä kulmia vähän. Vesimelonin ei tarvitse kuitenkaan olla täysin sileä, kuorrutteella voi peittää epätasaisuutta. Taputtele meloni talouspaperilla kuivaksi.

Vispaa kerma melko kovaksi vaahdoksi. Mausta ja makeuta. Levitä kakun päälle miten parhaiten osaat. Ennen levitystä kakun pohjan ja lautasen väliin kannattaa laittaa muutama pala leivinpaperia tms, jotka saa siististi vedettyä välistä lopuksi pois, niin lautanen ei sotkeennu.

Koristele esim. melonipalloilla ja mintunlehdillä, tai vaikka tuoreilla marjoilla. Tarjoile ja jää katsomaan reaktioita. :)


SHARE:

10 kommenttia

  1. Vastaukset
    1. Ja aika helppo myös, periaatteessa pärjäis kahdellakin raaka-aineella (vesimeloni + kuorrute) :)

      Poista
  2. No johan, kerrankin on raikas kakku :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vielä raikkaamman sais varmaan jos vaihtais kerman tilalle esim. jotain tuorejuustoa :)

      Poista
  3. Vastaukset
    1. Eikö! Mietin just et voiskohan tuota varioida esim. ananaksella mut vois mennä aika vaikeeksi.. :)

      Poista
  4. Pinterestistä olen kanssa bongaillut kyseisen kakun kuvia, mutta aina olen miettinyt sitä, että miten tuo kerma pysyy tuossa päällä? Tai lähinnä sitä, että vettyykö se hirveästi ja lopulta valahtaa siitä päältä pois ikävästi :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä se pysyy yllättävänkin hyvin kunhan muistaa taputella kuoritun melonin eka kuivaksi (ja tekee tosiaan tarpeeksi jämäkkää kuorrutetta) :)

      Poista
  5. Ihanan raikas kakku ja kevytkin vielä :)

    VastaaPoista

Blogger Template Created by pipdig