perjantai 27. kesäkuuta 2014
VEHREÄ FEIKKI-COUSCOUS SALAATTI
No mutta mikäpä siellä taas piilottelee valeasussa, jollei ystävämme kukkakaali. Tällä kertaa naamioituneena kuskukseksi. Moneen taipuvainen kaveri.
Kotimaiset herneet ovat ehkäpä juuri nyt parhaimmillaan, ihania ja makeita. Syö niitä nyt niin paljon kuin napa vetää, syksymmällä niistä voi vaan haaveilla (pakasteherneet ei ole ihan sama asia). Tähän salaattiin laitoin niitä ison säkillisen, kuorimishommaa helpottaa jos onnistut värväämään jonkun apuriksi. :)
Kukkakaali"couscousta", kasviksia ja fetaa
1 pienehkö kukkakaali
reilu pussillinen tuoreita herneitä
retiisiä
lampaan/vuohenjuustofetaa
basilikaa
ruohosipulia
pinjansiemeniä
oliiviöljyä
sitruunanmehua
suolaa + pippuria
Leikkaa kukkakaali pienemmiksi paloiksi ja vedä esim. monitoimikoneella muruksi. Kukkakaalia voi höyryttää hetkisen, niin koostumus ja maku muuttuu pehmeämmäksi.
Kuori herneet. Pilko retiisit ja yrtit. Paahda pinjansiemenet nopeasti kuumalla pannulla.
Sekoita salaattiainekset keskenään ja murustele sekaan fetaa. Lorauta päälle hieman oliiviöljyä, pieni puserrus sitruunanmehua, ja suolaa ja pippuria.
Alkuperäinen idea Green Kitchen Stories -blogista.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
GKS:ta mäkin tän jo bongasin, pitää laittaa kokeiluun. Niin kaunista :)
VastaaPoistaJoo tykkäsin kyllä tosi paljon tosta kukkakaalimuru couscousina -ideasta, sitähän voi varioida vaikka loputtomiin! :)
Poista