perjantai 13. kesäkuuta 2014

PAISTETTU "RIISI" KUKKAKAALISTA


Lisää feikkiriisiruokia! Pääosassa jälleen kerran riisikorvikkeiden ykkönen eli kukkakaali.

Perinteinen paistettu riisi (fried rice) on vähän niinku aasialaisten pyttäri, eilinen tai sitäkin vanhempi kypsä riisi pyöräytetään wokkipannulla muiden jämäkasvisten (ja toisinaan myös lihan) kanssa ja sekaan heitetään soijaa tai vastaavaa. Tämä ruoka on samantyyppinen, mutta vähemmän raskas kuin alkuperäinen versio. Ohje on poimittu NomNomPaleo-blogista.

Aasialainen paistettu "riisi" (2:lle)

1 pienehkö kukkakaali
1-2 (luomu)munaa
pätkä inkivääriä
1 sipuli
kourallinen siitakesieniä
kevätsipulia 
tuoretta korianteria
tuoretta minttua
soijakastiketta
suolaa 

valinnainen: pekonia tai vastaavaa
valinnainen: pieni loraus kalakastiketta

Leikkaa kukkakaali pienemmiksi paloiksi ja aja se blenderissä/monitoimikoneessa pieneksi. Tämä on helpompi tehdä osissa.

Jos käytät peksua niin leikkaa se paloiksi ja paista rapeaksi. Nosta talouspaperin päälle kuivumaan.

Paista kanamunasta/munista ohut omeletti, munien määrä riippuu vähän pannun koosta. Mausta suolalla. Nosta sivuun ja leikkaa soiroiksi.

Laita pannulle pieni määrä öljyä ja kuullota pilkottu sipuli keskilämmöllä pehmeäksi. Lisää siivutetut sienet ja paistele tummemmaksi. Lisää raastettu inkivääri ja kukkakaalimuru. Laske hieman lämpöä ja paista seosta kunnes kukkakaali on pehmennyt, muttei mössööntynyt (n. 5 minuuttia).

Lisää sekaan kevyt loraus soijakastiketta (ensin vähän, ja maistelun jälkeen mahdollisesti lisää). Lisää halutessa myös pieni (n. 1 tl) loraus kalakastiketta. Sen tilalle voi myös laittaa pienen määrän riisiviinietikkaa.

Sekoita joukkoon pilkotut yrtit ja kevätsipuli (unohdin ostaa tätä, mutta laitoin tilalle ruohosipulia), pekoninpalat ja suikaloitu munakas.

Syö heti, tai ruoka kestää hyvin myös uudelleenlämmityksen.

SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Blogger Template Created by pipdig