lauantai 14. kesäkuuta 2014

HELSINGIN MAUT VUONNA 2014


Taste of Helsinki ei kyllä ole sääjumalien suosiossa, eilen oli nimittäin taas vähintäänkin yhtä kurja keli kuin vuosi sitten! Vettä tuli välillä kuin saavista kaatamalla ja muutenkin oli hyistä. Mutta ei hätää, viime vuotisesta vahingosta viisastuneena olin varustautunut city-kumppareilla ja villatakilla. Ei paljon haitannut mutalammikoksi pikkuhiljaa muuttuva nurtsi. :)

En ollut etukäteen hirveästi miettinyt mitä haluaisin maistaa joten valinnanvaikeus oli jälleen kerran suuri. Näihin päädyin:

- Bistro O matin Grillattua luomukaritsankylkeä, varhaiskaalia, luomujogurttisalaattia ja tummaa lakritsakastiketta. Loistava aloitus ja itse asiassa oma suosikkiannokseni!

- Berthan Turska, papu, kampasimpukka. Tämä oli lievä pettymys sillä annos oli aika kuivan oloinen. (Lisäksi en hihkunut ilosta kun näin tuon paneerauksen..)

- Askin Porsaankylkeä, varhaisperunaa & sipulia. Possu oli erittäin rasvainen mutta sillä hyvällä tavalla. Tämä oli syömistäni annoksista täyttävin.

- Kalaa teki mieli joten viimeiseksi suolaiseksi valitsin Bistro O matin Aniksella maustettua lohta, katkarapuja ja avocado. Tämäkään valinta ei pettänyt, tasapainoinen annos.

- Otin poikkeuksellisesti myös jälkkärin, Askin Suolaheinää & valkosuklaata, kun sitä kaveri oli kehunut (kuvanottohetkellä vaahto oli kerennyt jo vähän lässähtää). Ja oli kyllä tosi hyvää, suolaheinän tuoma kirpeys oli ihan loistava lisä annokseen. Mutta pakko sanoa että omaan makuuni annos oli myös todella, todella sokerinen! En melkein pystynyt syömään sitä loppuun vaikka pikkuinen olikin.

Tulikin näköjään suosittua kahta ravintolaa yli muiden. Askissa olen muutaman kerran käynytkin jo syömässä (suosittelen!), Bistro O mat vaatisi retkeä Kirkkonummelle.. tämän suorituksen perusteella pitää vakavasti harkita.


Jäin miettimään tapahtuman luonnetta, onhan kyse aikamoisesta luksuksesta. Ja en tarkoita tällä pelkästään erinomaista ruokaa, vaan myös kustannusnäkökulmasta tilaisuus ei taida olla ihan kaikkien mukavuusalueella. Itse söin neljä suolaista annosta ja yhden makean, plus kolme lasia viiniä (kaadoissa oli muuten todella paljon heittoa, samalta tiskiltä saattoi saada yhdellä kertaa nippa nappa 10cl ja toisella kertaa kukkuraisen lasillisen riippuen siitä kuka oli kaatamassa). Tämä kaikki kustansi n. 50€ (plus sisäänpääsy vielä parikymppiä päälle). Tilaisuudessa on toki oma kiva tunnelmansa josta maksaa mielellään ekstraa, ja säälle nyt kukaan ei voi mitään, mutta pakostakin tulee mieleen että samalla hinnalla olisi saanut myös huippuravintolassa tarkkaan mietityn ateriakokonaisuuden ilman yhtään viilentynyttä lihanpalaa. Toisaalta kerran vuodessa tälläiseen tilaisuuteen osallistuu kyllä oikein mielellään, maksoi mitä maksoi.

Kritisoin vielä pikkuisen sitäkin että muistaakseni viime vuonna (korjatkaa jos olen väärässä) lasivuokrasta sai ainakin osittain rahat takaisin..? Nyt näin ei käynyt, tästä jäi pieni rahastuksenmaku suuhun kun se lasi on kuitenkin pakko vuokrata, jos ei sitten röyhkeästi tuo omaa lasia. :)

Kaikesta huolimatta suosittelen tapahtumaa edelleen lämpimästi. Tänään näyttäisi säätkin suosivan joten menkää ja nauttikaa!
SHARE:

3 kommenttia

 1. Bistro o mat oli minusta vielä paljon, paljon parempi paikan päällä.

  Minusta viime vuonna lasivuokra oli 7 euroa, joista sai 5 euroa takaisin. Nyt se oli kaksi euroa. Itse pidin tästä systeemistä, vähemmän pelaamista, eikä pakottavaa tarvetta työntää lasista saatu 5 markkaa jonnekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai menikös se panttihomma niin.. no sit tämän vuotinen systeemi on parempi. Mutta oon silti sitä mieltä että lasivuokra saisi kuulua sisäänpääsyn hintaan. :)

   Poista
  2. Ja näköjään pitää lisätä Kirkkonummi ruokaretkilistalle, Porvoo (ja Bistro Sinne) listalta jo löytyy. :)

   Poista

Blogger Template Created by pipdig