sunnuntai 25. toukokuuta 2014

AIKA IHMEELLINEN MUSTIKKA-VADELMASORBETTI


Nyt en liioittele ollenkaan, tämä herkku syntyy nimittäin n. viidessä minuutissa ja raaka-aineitakin on vain neljä. Voi siis kutsua melkein ihmeeksi.

Joku saattaa muistaa että kirjoitin viime kesänä kolmen raaka-aineen mansikkapehmiksestä. No tämä on about sama ohje, vain eri marjoilla. Periaatteessa tämän voi ihan hyvin tehdä myös ilman jogurttia, itse tykkään siitä tulevasta lievästä happamuudesta.

Mustikka-vadelmasorbetti

1 pakastettu (pienehkö) banaani
vajaa dl pakastemustikoita
vajaa dl (kotimaisia) pakastevadelmia
n. 2 rkl kreikkalaista/turkkilaista jogurttia

Parhaiten ohje toimii täysin jäätyneellä banaanilla. Kannattaa melkein läpi kesän pitää pakkasessa aina varalla pari kuorittua ja pilkottua banaania. :)

Muusaa ainekset pehmeäksi mössöksi sauvasekoittimella. Mielestäni jäätelö ei tarvitse makeuttajaa mutta esim. hunajaa voi tietysti halutessaan laittaa. Jäätelö sulaa ihan salamavauhtia joten jos tuntuu että meni liian sulaksi, heitä valmis jäätelö pakkaseen jähmettymään hetkeksi.

Koristelin oman jäätelöni mansikoilla, granaattinomenan siemenillä ja itse poimituilla (!) keto-orvokeilla (!). Olen aika ylpeä (ja vähän hämmästynyt) että löysin itsestäni tälläisen villiyrtteilijän. ;) Kukkia löytyi täysin sattumalta merenrantakallion läheisyydestä vaikka kuinka paljon, toki ehtivät päivän myötä pikkuisen jo nuupahtaa. Maku on aika jännä, aavistuksen makea ja parfyymimainen, suosittelen rohkeasti maistamaan jos törmäät kukkaan jossain. Kerrankin villiyrtti joka on todella helppo tunnistaa. :)


SHARE:

2 kommenttia

  1. Näyttää tosi hyvältä! Voisi kokeillakin kesäkuumalla tehdä tuota:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nää banaani+marja-jäätelöt oli viime kesänä ihan vakkareita! Ja vaikka ei banaanin mausta niin hirveästi välitä (kuten minä) niin suosittelen näitä silti – jäinen banaani on miedon makuinen ja jäätelö maistuu melkein pelkästään marjoille. :)

      Poista

Blogger Template Created by pipdig