keskiviikko 12. maaliskuuta 2014

VEGAANI CHIA-SUKLAAVANUKAS


On mukavaa olla aikuinen, kun voi syödä esim. suklaavanukasta aamupalaksi jos huvittaa. :)

Tässä vanukkaassa on tosin ravintoarvot vähän paremmat kuin jossain jackymakupalassa. Pääraaka-aineena käytin mantelimaitoa, en tosin tehnyt sitä itse (keittiövarusteistani puuttuu edelleen se harso) vaan ostin valmista. En olekaan aiemmin tutustunut noihin kaupan kasvipohjaisiin "maidonkorvikkeisiin", mutta hämmästyin miten monessa on sokeria. Eihän tavallinenkaan maito ole erityisen makeaa.. Ylipäätään purkkien sisällysaineluettelon lukeminen sai sellaisen olon että kannattaa tosiaan jatkossa tehdä maitonsa itse, aika pitkälle prosessoitua kamaa nimittäin suurin osa.

No mutta (se makeuttamaton) mantelimaito maistui ihan ookoolle, aika neutraali maku ja sopi tähän ohjeeseen hyvin. Toinen pääraaka-aine chia-siemenet on täynnä kuituja ja omega-kolmosia ja muuta hyvyyttä. Ja näistä tulee siis se vanukkaan geelimäinen koostumus. Pieni disclaimer: en ole ihan varma miten hyvä vanukkaasta tulee, jos ei ole tosi tehokasta blenderiä käsillä.. Chia-siemenet saattavat jäädä vähän kuituisiksi, vaikka ideaali lopputulos on ihan sileä. Itsekin olisin voinut blendata vielä vähän moussemaisemman koostumuksen, mutta en malttanut. :)

Chia-suklaavanukas (2 annosta)

reilu 1/2 dl chia-siemeniä
n. 3 dl makeuttamatonta mantelimaitoa
n. 2 rkl raakakaakaojauhetta
muutama rkl juoksevaa makeutusta (itse käytin ei-vegaanina hunajaa)
ripaus kanelia

Sekoita chia-siemenet ja mantelimaito keskenään tekeentymään vaikkapa edellisenä iltana jääkaappiin, tai niin että ehtivät olla viileässä vähintään sellaiset 8 tuntia. Lisää loput ainekset ja surruttele blenderillä täydellä teholla usean minuutin ajan. Koostumuksesta pitäisi tulla mahdollisimman sileää ja noh vanukasmaista. Maistele välillä ja säädä makeutusta.


Alkuperäinen ohje Oh My Veggies.
SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Blogger Template Created by pipdig