Parmesaani-keksien kohdalla ei tarvitse erikseen kirjoittaa kauppalistaa, kekseihin kun tulee vain yhtä raaka-ainetta – parmesaania. Helppoa kuin mikä ja törkeän hyvää!
Keksit menevät aika nopsaan parempiin suihin sellaisenaankin, mutta tykkäävät kyllä dipistäkin. Kokeilin tehdä tälläistä vähän erilaista pestoa, johon tulee paljon tomaattia, ja pinjansiementen sijaan paahdettua mantelia. Parmesaania ei erikseen tarvitse kun se on jo noissa kekseissä. :) Yhdistelmä voisi olla hyvä tarjoiluidea esim. illanistujaisiin. Syöjille kannattaa tosin varata servietit sillä kekseistä jää aika rasvaiset sormet.
Parmesaani-keksit
Kimpale parmesaania
Raasta juustoa (raastimen terän koolla ei niin väliä) haluamasi määrä ja nostele sitä pieniksi kasoiksi leivinpaperin päälle uunipellille. Apuna voi käyttää esim piparkakkumuottia (itselläni oli pyöreä muotti). Taputtele raastekasat litteiksi. Paista 180-asteessa 5-8 minuuttia, kunnes juusto kuplii ja on kullankeltaista. Älä anna juuston ruskistua, ettei se ala maistua kitkerältä. Nosta viilenemään.
Pesto trapanese
3-4 tavallista tomaattia tai iso kourallinen kirsikkatomaatteja (erittäin kypsiä)
n. 1/2 dl manteleita
1-2 valkosipulin kynttä tai valkosipulijauhetta
useampi rkl oliiviöljyä
nippu tuoretta basilikaa
suolaa
pippuria
Paahda manteleita hetki kuumalla pannulla. Pilko tomaatit vähän pienemmiksi ja poista siemenet (tämä siksi ettei tule liian vetistä pestoa). Suristele kaikki ainekset sekaisin esim. monitoimikoneella, tai old school tyyliin morttelissa (itse suosin tätä niin jää paremmin sattumia). Lisää öljyä ja mausteita tarvittaessa.
Idea Hemsley & Hemsley -blogista.
Ei kommentteja
Lähetä kommentti