tiistai 14. tammikuuta 2014

TOMAATTISALAATTI VUOHENJUUSTOLLA


Twitterissä on ilmeisesti ollut jokin #Muttigate meneillään.. en ole täysin perillä asiasta kun en Twitteriä juuri seuraa, mutta liittyy ilmeisesti pastakastikkeeseen. Resepti on varmasti hyvä (en ole testannut), mutta tölkkitomaattimurskasta (oli Muttia tai ei) en kyllä suuremmin välitä, se on aina enemmän tai vähemmän vetisen makuista. Sen sijaan liputan kokonaisina säilöttyjen tomaattien puolesta, sillä osastolla halvempikin merkki ajaa asiansa! Makean täyteläinen maku on ihan eri sfääreissä kun murskaversiossa ja pitkään hauduttamalla tomaatit hajoavat pehmeäksi muhjuksi. Aiemmin julkaistuja tölkkitomaattireseptejä mm: tomaattinen tiikerirapukasari, melanzane alla parmigiana, tomaatti-kookoskeitto ja shepherd's pie.

Nyt ei siis todellakaan ole mikään tuoreiden tomaattien sesonki, mutta tomaattia teki mieli ja koska keittönpuutteessa joudun vielä raakaruokailemaan, yritin etsiä mahdollisimman kypsän näköisiä yksilöitä. Parhaimpaan päästiin espanjalaisilla irtokirsikkatomaateilla. (Silti tämä ruokalaji saattaa olla parhaimmillaan kesällä).

Green Kitchen Storiesista löytyneen sinällään aika perusohjeen juju on kastikkeeseen lisättävässä wasabissa. Tai alkuperäisessä ohjeessa oli raastettua piparjuurta mutta vaihdoin sen wasabiin, koska useimmat wasabit sisältävät pääosin piparjuurta. :)

Salaatti sopii hyvin esim. brunssille tai lisukkeeksi. Vuohenjuustoksi käy parhaiten sellainen tangosta leikattu pala joka murenee kivasti, tai vaihtoehtoisesti voi käyttää myös (lampaan/vuohenmaito)fetaa.

Tomaattisalaatti vuohenjuustolla

pari kourallista kypsiä kirsikkatomaatteja
kourallinen tuoretta oreganoa
reilu pala vuohenjuustoa/fetaa

isompi loraus oliiviöljyä
pieni loraus omenaviinietikkaa
pieni määrä hunajaa
wasabia maun mukaan
suolaa, pippuria

Puolita tomaatit. Riivi oreganosta lehdet ja murustele vuohenjuusto/feta. Sekoita kastikkeen ainekset sekaisin makuja samalla säätäen. Ripottele kastike salaatin päälle.

SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Blogger Template Created by pipdig