tiistai 30. heinäkuuta 2013

BALSAMICO-LUUMUJA JA BUFFALOMOZZARELLAA


Tiedättekö kun toisinaan ainekset loksahtavat kohdalleen niin, ettei voi puhua muusta kuin makujen sinfoniasta. Tämän ruokalajin kohdalla taisi käydä niin. Meinasin nuolla lautasen. :) Raaka-aineita on vähän, mutta jokaisella on oma paikkansa ja jos jonkun jättää pois kokonaisuus ei ole samalla tavalla täydellinen.

Balsamicossa kevyesti keitetyt luumut maistuvat hieman happamalle, mutta pehmeämmän makuinen mozzarella tasapainottaa hommaa hyvin. Ja suosittelen tosiaan ehdottomasti käyttämään nimeen omaan buffalomozzarellaa, tavallinen mozzarella ei vaan pärjää tässä seurassa. Luumujen tulisi olla kypsiä, mutta ei liian pehmeitä etteivät mene mössöksi.

Itsehän vetäisin koko lautasen kerralla, mutta annos toimisi varmasti hyvin myös esim. alkuruokana illallisilla.

Balsamico-luumut ja mozzarellaa (1 lautasellinen)

3 kypsää luumua
1 pallo buffalomozzarellaa
n. 1 dl balsamicoa 
(n. 1 tl hunajaa)
pinjansiemeniä
tuoretta (vahvaa) minttua tai piparminttua
suolaa
oliiviöljyä

Keitä ensin keskilämmöllä balsamicoa, kunnes se on hieman redusoitunut, n. 15 minuuttia. Oma balsamiconi oli sen verran vahvaa että laimensin sitä pienellä tilkalla vettä ja lisäsin sekaan n. teelusikallisen hunajaa. Pilko luumut ja lisää balsamicoon, keittele vielä n. viitisen minuuttia.

Paahda pinjansiemeniä hetki kuumalla pannulla.

Siivuta mozzarella ja asettele lautaselle. Lusikoi päälle luumunviipaleet ja haluamasi määrä balsamicokastikkeesta. Ripottele pinnalle pinjansiemenet, silputtu minttu, pieni loraus oliiviöljyä ja ropsaus suolaa. Tarjoile heti.

Alkuperäinen ohje (jälleen) Food52.
SHARE:

4 kommenttia

  1. Näyttää ihanalta! Tätä täytyy testata.
    T:Riikka/Urbaanilusikka

    VastaaPoista
  2. Kiitti! Kävin kurkkaamassa ruokablogiisi ja olipas herkullisen näköisiä kuvia (ja ohjeita)! :) Alkoi taas tuntua siltä että pitäis hankkia se järkkäri tai joku muu Oikea Kamera..

    VastaaPoista
  3. Oi nam, kuullostaa ihanalta. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oon tainnut tehdä tätä nyt jo kolme kertaa eli maku on myös kohdillaan! :)

      Poista

Blogger Template Created by pipdig