keskiviikko 12. kesäkuuta 2013

AVOKADO-GAZPACHO


Kurkku-jogurttikeiton lisäksi toinen kylmien keittojen suosikkini on gazpacho, ja erityisesti sellainen "kermaisempi" versio joka syntyy heittämällä sekaan avokadoa.

Nyt taitaakin olla otollinen hetki vuodesta tuoretomaattikeitoille, kun kauppojen hyllyiltä löytyy muutakin kuin puoliraakoja ja mauttomia punaisia palloja..

Gazpachoon kuuluisi kai periaatteessa laittaa myös kurkkua ja paprikaa, itse olen jättänyt ne lähinnä päälle ripoteltavien rooliin (mikä ei ole väheksyttävä rooli ollenkaan, kaikki sosekeitot kaipaavat vähän jotain pureskeltavaa). Tosin tästä jäi lopulta paprika pois kun unohdin ostaa sitä.

Avokado-gazpacho

 n. 500 g kunnolla kypsiä tomaatteja
1 (pieni) avokado
1 (pieni) valkosipulinkynsi
kourallinen tuoretta basilikaa
chilijauhetta tai tuoretta chiliä
loraus oliiviöljyä
1-2 rkl valkoviinietikkaa
suolaa 
pippuria

päälle:
kurkkua
paprikaa

Poista tomaateista kannat. Siemeniä ei mielestäni tarvitse poistaa koska keitto kuitenkin kaipaa nestettä. Blendaa ainekset tasaiseksi ja tarkista mausteet kohdilleen. Lisää tarvittaessa hieman vettä jos tykkää juoksevammasta koostumuksesta. Laita keitto hetkeksi jääkaappiin viilenemään.

Kuutio pätkä kurkkua ja paprikaa (itse laitoin nyt paprikajauhetta kun unohdin sen paprikan). Ripottele viilentyneen keiton päälle. Mukaan voi heittää mukaan myös pari jääpalaa jos kaipaa erittäin viileää keittoa.
SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Blogger Template Created by pipdig