keskiviikko 24. huhtikuuta 2013

USKOMATON KOLMEN RAAKA-AINEEN MANSIKKA-JOGURTTIPEHMIS

Banaanipehmisvillitys on nähtävästi vallannut internetin. Kokeilin ohjetta tietysti itsekin, tosin lähdin vähän soveltamaan. Itseasiassa alunperin halusin testata saisiko maailman parasta jäätelöä eli frozen yoghurtia tehtyä itse. Vastaus on: ei ihan (ainakaan ilman jäätelökonetta). Lisäämällä seokseen jäätynyttä banaania sain kuitenkin aikaiseksi jogurttijäätelöä mikä ei ole ihan froyo:a, mutta silti superhyvää. Ja tämä kaikki ainoastaan kolmella raaka-aineella!


Mansikka-banaani-jogurttijäde (2:lle)

1 (jäinen) banaani
n. 1 dl pakastemansikoita
n. 1 dl turkkilaista jogurttia

valinnaisesti:
vähän hunajaa
vaniljajauhetta

Laita banaani hyvissä ajoin pakastimeen jähmettymään. Kannattaa muuten kuoria ja paloitella ensin, köh..

Kun banaani on jäätynyt, surauttele se pakastemansikoiden ja jogurtin kanssa sauvasekoittimella sileäksi muusiksi. Itse olen ihan ronskisti vetänyt kovat jäiset marjat ja banaaninpalat sauvasekoittimella, vaikka siitä lähteekin aluksi hirveä meteli ja voimaakin saa käyttää. Jos banaania/marjoja sulattaa liikaa niin siitä katoaa vähän tuo jäätelön idea..se on sitten vain kylmää smoothieta. :)

Jäätelö sulaa aika nopeasti joten kannattaa syödä se heti!
SHARE:

2 kommenttia

  1. Just söin tuollaisen herkun, nam! Ihan veti sanattomaksi, oli niin hyvää! :) Jännä että miten 3 vain komesta raaka-aineesta on mahdollista valmistaa tällaista herkkua! Kiiiitos tästä ihanasta reseptistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo musta jopa parempaa (tai ainakin raikkaampaa) kuin sellainen perinteisempi kermalla ja sokerilla ryyditetty jätski :)

      Poista

Blogger Template Created by pipdig