maanantai 22. huhtikuuta 2013

TOFU-AVOKADO-SEESAM -SALAATTI

Nyt on taas rikottu yksi "en-ole-koskaan". Ostin nimittäin ensimmäistä kertaa ikinä tofua. En hirveästi välitä soijatuotteista, ovat vähän niinkuin eineksiä mielestäni, mutta tofu on tästä poikkeus ja sitä syön välillä esim. aasialaisissa ravintoloissa. Tässäkin on tosin eroja, esim. savutofu on mielestäni aika.. noh pahaa, mutta sitten taas hauskasti hytkyvä silken tofu on satunnaisesti syötynä ihan hyvääkin.

Maailman paras reseptikirja eli Google toi tietoisuuteni ohjeen helposta ja nopeasta salaatista, johon tulee tofua, avokadoa, seesamia ja vähän yrttejä. Seesamöljy on tosiaan aika ehdoton, oliiviöljyllä (tai muulla) ei tule ihan samaa paahteista makumaailmaa.


Tofukado-salaatti (2:lle)

1 paketti silken tofua
2 avokadoa
n. puolikkaan sitruunan mehu
pari rkl seesamöljyä
pari rkl seesamsiemeniä
ruohosipulia
puntti tuoretta korianteria
n. 1 tl hunajaa (vegaanit jotain muuta) 
suolaa ja pippuria

Kuutioi tofu (siivilöi ensin ylimääräinen neste pois), viipaloi avokadot, silppua ruohosipulit ja korianteri, ja yhdistä loppujen ainesten kanssa. Sekoittele. Mainitsinko jo että tämä on helppo ja nopea ohje. :)
SHARE:

3 kommenttia

  1. Näyttääpä hyvältä! :) Minäkään en ole koskaan ostanut tofua, olen maistellut sitä lähinnä yliopistoruokalan pöperöissä, jotka eivät ole tehneet kovin kummoista vaikutusta... mutta ehkä tofustakin saisi paremman, kun tekisi itse ja maustaisi kunnolla :)

    VastaaPoista
  2. Täältä löytyy yksi tofun ja soijatuotteiden ystävä. Maustamalla tofusta saa erittäin hyvää, nopeaa ja moneen ruokaan sopivaa proteiinipitoista purtavaa. Sopii hampparin väliin, salaatteihin, vanukkaisiin, pyöryköihin, mihin vain! :)

    http://lifetastesgood-nanne.blogspot.fi/2013/03/ruokaa-yksinkertaisimmillaan.html <-- Tässä yksi omista suosikeistani

    VastaaPoista
  3. Joo tofun kohdalla usein se maustaminen on avainroolissa. Tosin tykkään pehmeästä tofusta kyllä ihan japanilaisittain kylmänä ja vienosti maustettuna, vähän niinkuin tässäkin ohjeessa. :)

    VastaaPoista

Blogger Template Created by pipdig