torstai 21. maaliskuuta 2013

PINAATTI-KIKHERNE-KOOKOS -PATA JA UUNIBATAATTEJA

Falafeleista jäi jonkin verran kikherneitä yli, joten etsiskelin netistä ohjetta johon niitä voisi hyödyntää, ja löysin tälläisen maukkaan tapauksen. Ohjeessa yhdistyy mukavassa balanssissa kirpeys (lime), lievä mausteisuus (chili, inkivääri), makeus (bataatit) ja suolaisuus (aurinkokuivatut tomaatit). Eipä muuta kuin reseptin kimppuun.


Haudutettua pinaattia ja kikherneitä, ja uunibataatteja (2:lle)

2 bataattia (tai koon mukaan)
1 sipuli
pari valkosipulinkynttä
pätkä inkivääriä
1 chili
n. 10 aurinkokuivattua tomaattia
1-2 dl kikherneitä
laatikollinen tuorepinaattia
n. 1 dl kookoskermaa
n. 1/2 limen mehu
öljyä, suolaa, pippuria (ja muita mausteita maun mukaan)

Laita aluksi bataatit uuniin. Keskikokoiset voi puolittaa ja sitä isommat leikata vaikka neljään osaan. Sivele pintaan vähän öljyä ja ripottele pinnalle suolaa + pippuria. Paahda 200-asteessa n. 45-60 minuuttia. Bataatti on valmis kun se on kunnolla pehmeä joka puolelta, kärsivällisyttä siis paistamisen kanssa.

Pilko sipuli ja paista miedolla lämmöllä öljyssä n. 5 minuuttia. Lisää silputut valkosipulit, raastettu inkivääri, pilkotut aurinkokuivatut tomaatit ja chili, ja paistele vielä pari minuuttia. Lisää kikherneet ja paista kunnes herneiden pinta saa hieman väriä (sekoittele koko ajan).

Lisää pinaatit ja paista kunnes ne ovat ns. vetäytyneet. En tiedä miten pakastepinaatti toimii tässä, voi olla että tulee liian vetistä (?). Kaada sekaan kookoskerma, puolikkaan limen mehu, lisää suolaa ja pippuria ja anna hautua n.10 minuuttia.

Kaada paistos uunibataattien päälle ja ripottele päälle esimerkiksi hienonnettua korianteria.

Alkuperäinen ohje thekitchn-sivustolta.
SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Blogger Template Created by pipdig