torstai 6. joulukuuta 2012

RAIKKAANKIRPEÄ OMENASALAATTI JOGURTTIKASTIKKEELLA


Tämän omenasalaatin salaisuus piilee homejuusto-jogurttikastikkeessa, joka täydentää loistavasti omenan kirpeyttä ja hapokkuutta. Itse en käytä homejuustoa ruoanlaitossa juuri koskaan, ja homejuuston ja hedelmien yhdistäminen kuulosti aluksi erittäin epäilyttävältä, mutta myönnettävä on että yhdistelmä toimii ainakin tässä erinomaisesti.

Alkuperäinen ohje on Jamie Oliverin Jamie's Great Britain -kirjasta, ja salaatin vihreä osuus oli vesikrassia, mutta sitä ei ollut kaupassa joten laitoin tilalle romainesalaattia. Ohjeesta tulee pieneen nälkään tai alkupalaksi sopiva määrä kahdelle.

Kastike

n. 50 g mieleistäsi homejuustoa
4 rkl turkkilaista jogurttia
2 rkl omenaviinietikkaa 
suolaa, pippuria, loraus oliiviöljyä

Salaatti

2 mieleistäsi omenaa 
kourallinen saksanpähkinöitä (laitoin lisäksi pekaaninpähkinöitä)
pari ruukkua vesikrassia (tai yksi ruukullinen romainea tai vastaavaa)
pieni pala homejuustoa

Surauta kastikkeen ainekset blenderissä. Maistele ja säädä aineksia kunnes hapokkuus ja muut maut ovat tasapainossa. Homejuuston maun ei tarvitse erottua erityisen voimakkaana.

Siivuta omenat ohueksi. Jokin apuväline olisi tähän varmaan hyvä, veitsellä tuli aika epätasaisia siivuja, mutta silläkin pärjää. Murskaa pähkinöitä ja paahda kuivalla pannulla pikaisesti. Kasaa lautaselle revityt vihreät lehdet, omenanviipaleet, pähkinät, murustele päälle vähän homejuustonpalasia, ja valuta päälle kastike.
SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Blogger Template Created by pipdig