sunnuntai 1. joulukuuta 2019

PIPARKAKKUPUURO (V, GF)


Joulukuun ensimmäinen on täällä ja joulufiilistelyt voi virallisesti aloittaa! Jos et ole jo aloittanut. Tiedän että jotkut jouluhullut ovat leiponeet ensimmäiset piparinsa jo marraskuun alussa. Itse sytytin tänään yhdellä ikkunallani roikkuvan keijuvalorykelmän päälle (se on ainoa joulukoristelupanostukseni) ja eilen join piparilattea. Glögiä ei ole vielä mennyt.

Nyt kun vähän pääsin vähän noiden pipareiden makuun, niin kokeilin tuunata myös aamupuuroni piparimausteella. Sopii oikein hyvin, nam! Viimeistelin annoksen pähkinävoi-karamellikastikkeella, marjoilla ja piparinmuruilla. Oikeastihan tässä kuuluisi olla puolukkaa tai karpaloa, mutta olin nähtävästi syönyt pakastimeni näistä marjoista tyhjäksi enkä muistanut nyt syksyllä täydentää varastoja, mikä moka! Kaikkia muita marjoja löytyy kyllä runsaasti, joten paikkasin tilanteen punaherukoilla. Kyllä nekin menee paremman puutteessa ja ainakin väri on oikea. :)

Piparipuuro (1 annos)

1 1/2 dl (gluteenittomia) kaurahiutaleita
2 dl kookosmaitoa, kaurajuomaa tai muuta valinnaista kasvimaitoa
2 tl piparimaustetta
1 tl kookossokeria
1 tl vaniljajauhetta
pieni ripaus suolaa

Päälliset
n. 1 rkl pähkinävoita (esim. maapähkinävoi)
n. 1 rkl kookosnektaria tai muuta nestemäistä makeutusta
vettä notkistukseen

puolukoita tai karpaloita
halutessa: (gluteenittomia) pipareita murusteltuna

Kiehauta neste, lisää kaurahiutaleet ja mausteet, ja keittele noin viitisen minuuttia. Lisää nestettä tarpeen mukaan. Maista ja säädä mausteita.

Valmista karamellikastike vispaamalla aineet keskenään. Lisää makeutusta tarpeen mukaan, ja nestettä sen verran että kastike on sopivan juoksevaa. Tarjoile puuro karamellikastikkeen, marjojen ja piparimurun kanssa.

SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Blogger Template Created by pipdig