lauantai 12. lokakuuta 2019

MATCHAPUURO


Vihreä puuro – uhka vai mahdollisuus? 

Olin tekemässä viikonloppuiseen tapaani itselleni matchalattea ja tarkoitus oli tehdä lisäksi mustikkapuuroa aamupalaksi. Pyörittelin matchapurkkia hetken kädessäni kunnes mieleen tuli ajatus että mitäs jos laitankin tätä myös tuonne puuroon! Eikun marjat takaisin pakastimeen ja sanoista tekoihin. Ja mihinkäs se matcha ei sopisi, näköjään myös puuroon uppoaa hyvin. Tässä yhteydessä se tosin kaipaa hieman makeutta pyöristämään makua, joten maistele ja säädä makeutta oman makusi mukaan. Minulla oli siinä pöydällä myös purkki kuusenkerkkäjauhetta, joten lähdin ihan hurjaksi ja heitin sitäkin sekaan pienen määrän. Sopii myös! Tulee hauska metsäinen vivahde makuun.

Käytin puurossa kookosmaitoa koska tykkään sen hieman kermaisesta mausta, mutta nesteinä voi käyttää ihan sitä mistä itse tykkää. 

Kookoksinen matchapuuro
(2 annosta)

4 dl kauramaitoa
2 dl kookosmaitoa
3 dl (gluteenittomia) kaurahiutaleita
2–4 tl matchajauhetta (oman maun mukaan)
2–4 tl makeutusta (esim. kookosnektari)
2 tl vaniljauutetta
pieni ripaus suolaa

halutessa: 1 tl kuusenkerkkäjauhetta

tarjoiluun esim: kookoslastuja ja pähkinävoikaramellia (vispaa yhteen n. 1 rkl pähkinävoita, 1 rkl nestemäistä makeutusta ja tilkka vettä).

Kiehauta kaura- ja kookosmaito. Lisää puurohiutaleet. Keitä puuroa välillä sekoittaen noin viitisen minuuttia tai pakkauksen ohjeen mukaan. Lisää lopuksi matcha, vanilja, makeutus ja suola, maista ja säädä makuja tarpeen mukaan. Tarjoile lämpimänä esimerkiksi kookoslastujen ja pähkinävoikaramellin kanssa.


SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Blogger Template Created by pipdig