sunnuntai 9. joulukuuta 2018

TALVISALAATTI PUOLUKKAFETAMOUSSELLA


Onneksi en ottanut tänä vuonna tehtäväkseni blogijoulukalenteria. Olen syksystä alkaen jakanut työviikkoni kahden eri työn välillä, ja vaikka periaatteessa työn kokonaismäärän ei olisi pitänyt lisääntyä, eihän se ole ihan niin mennyt. Loppuvuoden kiireiden keskellä joku kalenterisäätö olisi ollut ihan viimeinen pisara.

Pieni ylikuormitustila näkyy parhaiten siinä että välillä asioita pääsee unohtumaan. Ja pääsee näköjään unohtumaan myös ruokia, löysin nimittäin äskettäin lokakuulta kuvakansion nimeltä "syyssalaatti". Noh, en ole ihan varma ovatko esimerkiksi kurpitsat enää sesongissa, mutta julkaisen tämän ohjeen nyt kuitenkin – talvisalaatin nimellä. Jos kurpitsaa ei löydy niin laita tilalle esimerkiksi paahdettua bataattia tai jotain muuta aavistuksen makeaa kasvista, se nimittäin sopii parhaiten hieman happaman puolukkafetamoussen kanssa.

Puolukoiden tilalle käy hyvin myös karpalo. Ja jos haluat salaattiin hieman enemmän joulun makua, mausta kurpitsat pienellä ripauksella kanelia.

Värikäs talvisalaatti 

kurpitsaa
salaattisekoitusta
omenaa
päärynää
granaatinomenansiemeniä
siemeniä (esim. hampunsiemeniä)

Paahda ensin kurpitsa. Käytin hokkaidokurpitsaa mutta esim. myskikurpitsa sopii hyvin.

Leikkaa kurpitsa kahtia ja kaavi siemenet sisältä. Leikkaa kurpitsa hieman pienemmiksi lohkoiksi ja asettele uuniastiaan. Kurpitsaa ei tarvitse välttämättä ensin kuoria. Paahda kurpitsaa 200-asteessa n. 30-50 minuuttia, palojen koosta riippuen. Testaa haarukalla että kurpitsa on valmis eli läpeensä pehmeä. Tämän jälkeen kuoren pitäisi irrota helposti esimerkiksi veitsellä raaputtaen. Leikkaa kurpitsa salaattia varten pienemmiksi suupaloiksi.

Laita tarjoiluastiaan salaattisekoitusta, viipaleiksi leikattua omenaa ja päärynää, kurpitsalohkoja ja granaattiomenansiemeniä. Nostele lusikalla sekaan puolukkafetamoussea ja ripottele päälle lopuksi siemeniä.

Puolukkafetamousse

1 rkl turkkilaista jogurttia
50 g maustamatonta tuorejuustoa
100 g (vuohen/lampaanmaito) fetajuustoa
n. 1 rkl sulatettuja puolukoita

Mousse valmistuu kätevimmin monitoimikoneen s-terällä, mutta esim. sauvasekoitin toiminee myös hyvin. Murustele feta surauta muutaman kerran, kunnes feta on pieninä muruina. Lisää loput ainekset ja aja useamman minuutin ajan, kunnes seos muuttuu sileäksi ja kermaisen kuohkeaksi. Pidä välillä taukoja ja kaavi seosta kulhon reunoilta alas. 

Moussen/kastikkeen juoksevuutta voi säädellä jogurtin avulla. Jähmeämpi mousse on helpompi annostella, toisaalta juoksevampi helpompi sekoittaa salaatin joukkoon. 


SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Blogger Template Created by pipdig