maanantai 28. toukokuuta 2018

MANGO-NICECREAM ELI MAIDOTON MANGOJÄÄTELÖ


Sääennusteet pomppii vähän miten sattuu, mutta nyt vaikuttaisi siltä että tämä ihana varhaiskesä viilenee jatkossa huomattavasti.. Äkkiä siis nauttimaan lämmöstä kun vielä ehtii (sitä ei tiedä milloin seuraava lämpöaalto tulee vai tuleeko). Tarkoittaa myös että äkkiä syömään niin paljon jäätelöä kuin ehtii. :)

Surauttelin tuossa viikonloppuna tällaista pikajäätelöä mangosta. Jos tuoremango ei ole tarjouksessa, kannattaa ostaa pakasteesta mangokuutioita niin ei tule annos niin kalliiksi. Ja kun ainekset ovat jo valmiiksi jäässä, pikaisen nicecreamin tekemiseen menee vain muutama minuutti. Toki jos haluat jähmeämpää jäätelöä (omani oli tuollaista aika pehmismäistä), jäätelömassaa kannattaa pakastaa noin tunti. Myöskin jäätelökauhaa käyttämällä saa varmasti vähän kauniimpia palloja..

Huom. käytä ohjeessa huoneenlämpöistä kookoskermaa, ei jääkaappijähmeää. Ohje on vegaaninen ilman noita mehiläisensiitepölyhippuja.

Lisää jäätelöohjeita (vegaanisia ja tavallisia) löydät tästä viime vuoden koostepostauksesta: 10 parasta jäätelöohjetta.

Mangojäätelö (1 iso annos)

3 dl pakastettuja mangokuutioita
1 dl pakastettuja banaaninpaloja
1 dl pehmeää kookoskermaa
n. 1 rkl juoksevaa makeutusta (esim. kookosnektari)
2 rkl appelsiinimehua

halutessa: ripaus kurkumaa väriksi

Aja kaikki ainekset blenderissä sileäksi massaksi. Käytä tampperia apuna, tai painele välillä lusikalla massaa alaspäin (sammuta tällöin blenderi painelun ajaksi ettei käy vahinko). Maista ja lisää halutessa makeutusta. Syö joko heti tai pakasta massaa vielä noin tunti.

SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Blogger Template Created by pipdig