maanantai 5. helmikuuta 2018

KEITTOVIIKKO 1/6: HERNE-PERUNA-MINTTUKEITTO


Keittoviikko 1/6

Vuoden todennäköisesti kylmimpään ajankohtaan sopii täydellisesti keittoviikko täynnä lämpimänä höyryäviä kasviskeittoja!

Julkaisen tällä viikolla yhteensä kuusi uutta keittoreseptiä. Tsekkaa toki myös jo aiemmin julkaistut reseptit, lämpimiä keitto-ohjeita näyttäisi löytyvän 18 kappaletta.

Keittoviikon ohjeet ovat:
- helppo ja nopeita valmistaa – kaikki keitot syntyvät alle 30 minuutissa
- täynnä kasviksia, näiden avulla tulee kuin huomaamatta syötyä reilu osa päivän tavoitteesta
- edullisia
- ja tietysti maukkaita

Oikeastaan kaikki tulevan viikon keitot pohjautuvat samaan ideaan: kuullota kasviksia hieman hetken öljyssä, lisää nesteet, anna poreilla ja blendaa lopuksi kaikki ainekset tasaiseksi soseeksi. Yleensä tykkään myös paahtaa kasviksia keittoihin, mutta näissä ohjeissa jätetään uuni rauhaan, eli keitot ovat todella yksinkertaisempia valmistaa. Kaikki reseptit ovat myös vegaanisia.

Aloitetaan herne-minttukeitolla, jota olen yleensä syönyt viileänä versiona (crème ninon ja vastaavat). Lämmin mukaelma toimii kuitenkin myös todella hyvin.

Herne-peruna-minttukeitto (2 annosta)

1 sipuli
2 rkl öljyä
2 valkosipulinkynttä raastettuna
2 perunaa
4 dl pakasteherneitä
reilu kourallinen vahvaa minttua
n. 8 dl kasvislientä tai vettä + 2 rkl hyvälaatuista kasvisfondia
1 dl kookoskermaa

Kuori ja pilko sipulit ja perunat, ja kuullota niitä öljyssä keskilämmöllä reilut viisi minuuttia. Lisää valkosipulinkynnet ja sekoittele vielä noin minuutti. Lisää neste ja herneet, ja anna poreilla kunnes perunat ovat pehmenneet (n. 10–15 minuuttia).

Lisää keitos, minttu ja kookoskerma blenderiin ja aja sileäksi soseeksi. Jos haluat notkeampaa keittoa, lisää hieman nestettä. Maista ja lisää suolaa tarvittaessa. Koristele esimerkiksi mintunlehdillä ja siemenillä. Tarjoile lämpimänä vaikkapa sämpylöiden kanssa.


Keittoviikon muut ohjeet:


SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Blogger Template Created by pipdig