maanantai 27. marraskuuta 2017

MAKEAN PAAHTEISET RUUSUKAALIT


Ehkä hieman epätavallisesti olen tykännyt ruusukaalista aina, jopa ihan lapsena. Äiti kasvatti ruusukaalia kasvimaalla ja pienimpiä tuoreita nuppuja tykkäsin napsia suuhun ihan sellaisenaan.

Se mistä en pidä on täysin lötköksi ylikeitetyt, jopa hieman harmahtavan väriset ruusukaalit, jotka maistuvat ja haisevat pahalta. Luulen että tämä "valmistustapa" on se syy miksi moni ei ruusukaalia fanita.

Ruusukaalista tuli muuten mieleen tämä aiemmin syksyllä Jodelista bongaamani tekstinpätkä, kiitos vaan kirjoittajalle viisaista sanoistasi. :D


Nopea höyryttäminen on myös omia suosikkitapojani valmistaa ruusukaalia, mutta tämä uunissa hieman karamellimaisen mausteiseksi paahdettu versio ei ollut myöskään hassumpaa, oikein pätevä lisuke!

Paahdetut ruusukaalit

n. 300 g ruusukaalia

1 rkl oliiviöljyä
2 tl sinappia
2 tl nestemäistä makeutusta (esim. hunaja tai kookosnektari)
1 tl valkosipulijauhetta
1/2 tl savupaprikajauhetta
rouhaisu suolaa

halutessa: seesaminsiemeniä

Leikkaa ruusukaalista pieni pala kantaa pois, mutta ei liikaa että kaalit pysyvät koossa. Myös uloimmat lehdet voi kuoria pois jos ne näyttävät nahistuneilta. Leikkaa kaalit viipaleiksi, tai jos ne ovat kovin pieniä niin kahtia halkaiseminen riittää.

Sekoita muut ainekset keskenään. Levitä mausteseos kaalien päälle niin että ne peittyvät kauttaaltaan esim. käsin varovasti hieromalla.

Paahda kaalit 225-asteessa leivinpaperilla päällystetyllä levyllä n. 20–30 minuuttia riippuen kaalien koosta ja siitä miten tummaksi paahtuneista kaalista pidät. Sekoittele välillä. Kaalit saavat saada väriä pintaansa mutta älä anna niiden palaa. Ripottele paahtuneiden kaalien päälle halutessasi seesaminsiemeniä. Nauti lämpimänä.

SHARE:

4 kommenttia

  1. Ihan mielettömän näköisiä, nyt meillekin kyllä ostetaan ruusukaaleja kokeiluun. :) Ihan loistava tuo tekstinpätkä! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, ja kiva jos sait tästä uusia ideoita ruusukaalin käyttöön! :) Ja toi lainaus on osastoa funny coz it's true :D

      Poista
  2. Just tässä ihan omassa seurassani sain häviämään 400g ruusukaaleja. Tuo lausahdus on niin totta (vaikka on näköpiirissä suklaatakin.

    VastaaPoista

Blogger Template Created by pipdig