torstai 26. lokakuuta 2017

KIKHERNEILLÄ TÄYTETYT HARISSA-MUNAKOISOT (V, GF)


Miksi ihmeessä en ole aiemmin paahtanut kokonaisia munakoisoja?! Siis tämähän on miljoonasti helpompaa kuin niiden ohuiksi kiekoiksi leikkaaminen. Lisäksi yhdelle pellille saattaa mahtua neljäkin koisoa toisin kuin jos ne olisivat kiekkoina (joiden asettelu pellille on muutenkin yhtä tetriksen pelaamista).

Munakoison ei tarvitse kuin halkaista puoliksi, sivellä hieman öljyllä ja mieleisillään mausteilla, paahtaa uunissa – ja valmista, suussa sulavan pehmeää munakoisoa voi lusikoida kuorineen päivineen ääntä kohti.

Lisäksi annoksen valmistamiseen meni noin tunti josta aktiivista kokkailua oli vain vartti, joten nyt syntyi herkullinen ruoka kyllä harvinaisen helposti!

Käytin mausteena valmista harissatahnaa, ja munakoison seurana tarjoillut kikherneet saivat myös ylleen pohjoisafrikkalaistyyppistä makumaailmaa. Makeana elementtinä sekoitin joukkoon pieneksi leikattuja kuivattuja taateleita, mutta esimerkiksi rusinat tai kuivatut aprikoosit kävisivät hyvin myös. Kokonaisuus vaatii kuitenkin jonkun makean säväyksen joten älä jätä kuivahedelmiä pois.

Täytetyt koisot voi tarjoilla esimerkiksi jogurttikastikkeen kanssa, mikä taittaa samalla enimmän tulisuuden lempeämmäksi.


Harissa-munakoisot ja mausteiset kikherneet (2 annosta)

2 isohkoa munakoisoa
2 rkl harissatahnaa (esim. Al'Fez on hyvä)
2 rkl oliiviöljyä

purkillinen kikherneitä
1/2 tl kanelia
1/4 tl jauhettua korianteria
1/4 tl jauhettua inkivääriä
suolaa

pari rkl kuivattuja taateleita (pilkottuna) tai rusinoita
tuoretta korianteria

Jogurttikastike

1 dl maustamatonta (kasvi)jogurttia
1/2 tl savupaprikaa
tilkka sitruunamehua
1/2 tl nestemäistä makeutusta (esim. kookosnektari)
ripaus suolaa

Halkaise munakoisot pitkittäin ja leikkaa pintaan ristikkäiset viillot. Sekoita tahna ja öljy keskenään ja sivele leikkauspintoihin. Paahda uuninpellin päällä 200-asteessa n. 45 minuuttia, kunnes koisot ovat läpeensä pehmeitä.

Huuhtele kikherneet ja sekoita mausteiden kanssa. Kaada pieneen uuniastiaan ja laita uuniin kun koisot ovat olleet siellä puolisen tuntia (eli paahtoaika n. 15 minuuttia).

Valmista kastike sekoittamalla ainekset keskenään.

Nosta munakoisot lautasille. Sekoita kuivahedelmät paahdettujen kikherneiden kanssa ja lusikoi munakoisojen päälle. Sirottele päälle lopuksi tuoretta korianteria ja jogurttikastiketta. Syö heti lämpimänä.

PS. Testasin täytteestä myös sellaistakin versiota jossa kikherneiden sekaan paistoin reilun määrän sieniä, toimii sekin!

SHARE:

10 kommenttia

  1. Nää kuulostaa ihan mun uudelta lempiruoalta! Pakko hakea kaupasta munakoisoja.

    VastaaPoista
  2. Nyt on niin houkuttelevan näköiset kuvat, tuli kikhernehimo!

    VastaaPoista
  3. Tunnistan itseni pelaamasta munakoiso tetristä. Ihanan näköinen ruoka!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo se on niin vaivalloista jos joutuu ottamaan toisenkin uunipellin käyttöön ;)

      Poista
  4. Namskis, pitää tehdä näitä ensi viikolla. Näyttää hirmu herkulliselta.

    -Heidi

    VastaaPoista
  5. Aina välillä kokeilen uusia munakoisoreseptejä, mutta jostain syystä mikään niistä ei vielä ole asettunut pysyvästi taloksi. Ehkä tässä olisi sellainen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivotaan niin, ja jos ei olekaan täysin omaan makuun niin tämä helppo ja nopea munakoiso-kikhernecurry voisi kenties olla: http://syotava.blogspot.fi/2017/10/arjen-30min-pikacurry-v-gf.html

      Poista

Blogger Template Created by pipdig