tiistai 19. syyskuuta 2017

KAUPUNGIN PARAS (MYÖS GLUTEENITON) LEIPÄ LÖYTYY LEVAINISTA


Kun sain kutsun illalliselle Levainiin, olin ensin hieman skeptinen. Kannattaako minun mennä hapanjuurileivästään tunnettuun leipomoon syömään. Sain kuitenkin takaisin viestiä että kannattaa ehdottomasti tulla, Levainissa ollaan erikoistuttu myös gluteenittomaan leivontaan! Tämäpä iloinen yllätys.

Toinen yllätys oli se, että paikka ei olekaan pelkkä leipomo, vaan yhdistelmä kortteliravintolaa ja leipomoa. Paikasta saakin kaikenlaisia annoksia aamupalasta lounaaseen (mm. salaatteja), ja illallisellekin löytyy useita vaihtoehtoja. Drinksullekin sopii pistäytyä.

Mutta palataan niihin leipomotuotteisiin. Harmittavan usein ravintoloissa tarjoiltava gluteeniton leipä on (edelleen) koostumukseltaan aika sahanpurumaista, ja erityisesti kaupan valmiit leivät ovat täynnä vaikka mitä epämääräisyyksiä joita ei tee mieli laittaa suuhunsa. Tästä ei kuitenkaan Levainissa ole huolta. Kaikki leivät leivotaan paikan päällä ja gluteenittomat tuotteet ovat luontaisesti gluteenittomia. Ja maku ja koostumus ovat aivan erinomaisia, kenties parhaita mitä olen maistanut!


Vai mitä sanotte näistä: taustalla näkyvä, syntisen rasvainen (ja täten luonnollisesti superherkullinen) Egg Sanchwich eli munahampurilainen, joka  sisältää kananmunaa, cheddaria, shirachakastiketta, paahdettua briossia, sekä valinnan mukaan joko pinaattia, pekonia tai makkaraa.

Etualalla taas on vuokaleipä, jonka päällä keko karamellisoitua sipulia, munakoisoa, uunikuivattua tomaattia, mozzarellaa ja pestoa. Annoksen (Monte Rosso) saa toki myös perinteisenä versiona eli kinkku-juustotäytteellä, ja se taitaakin olla paikan ns. signature dish.

Listalta tilattaessa kyseiset leivät ovat isompia kooltaan, eli käyvät jo yksinään pienestä ateriasta.Paikalle kutsuttu pieni bloggaajajoukkomme pääsi testaamaan myös Bread Service -nimistä jaettavaa annosta yhdistettynä Charcuterieen, eli pöytää täynnä kaikkea herkullista kuten: ryytisinappia, marinoituja oliiveja, paahdettuja manteleita, kurkumahummusta, muhammaraa, pikkelöityjä kasviksia, ja erilaisia juustoja ja leikkeleitä. Ja niitä leipiä.

Itse sain vielä erikoisuutena korillisen gluteenittomia leipiä ja siemennäkkäreitä. Aivan älyttömän herkullisia! Utelin paikan itseleivotun gluteenittoman leivän raaka-aineita, ja se sisältää kuulemma sekoituksen durra-, maissi-, riisi- ja perunajauhoja. Tarkempi resepti jääköön salaisuudeksi.

Jälkiruoaksi tuli vielä erikoisruokavalioystävällinen juustokakkupalanen, jonka pohja on kauracrumblea ja vegaaninen täyte sisältää mm. kookoskermaa ja tofuttia (eli soijapohjaista tuorejuustoa).


Tietysti Levain on myös täydellinen valinta niille, jotka vehnää sietävät.

Juureen leivottua uunituoretta leipää saa koko päivän, ja viimeinen leipä tulee uunista ulos iltapäivällä. Eli esimerkiksi töiden jälkeenkin on mahdollista käydä nappaamassa mukaan tuoretta leipää kotiinsa, ainakin niiden jotka asuvat Punavuoressa.

Paikan ykköstuote The Levain eli vehnäjuureen leivottu hapanjuurileipä ei sisällä hiivaa, ja se saattaa sopia myös niille jotka normaalisti saavat vehnätuotteista vatsaoireita. Tiskiltä löytyy myös mm. pastéis de nataa (tästä ei valitettavasti ole gluteenitonta versiota, nyyh) ja kaikenlaista muutakin herkkua, kaikki pieteetillä valmistettuna.

Kannattaa huomioida että gluteenittomat tuotteet leivotaan samassa tilassa muun leivän kanssa, eli erittäin herkille ne eivät sovi.

Ei kai tässä voi muuta sanoa kuin että suosittelen lämpimästi testaamaan tämän Punavuoren helmen, olet sitten erikoisruokavaliolla tai et.


Illallinen saatu blogin kautta.
SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Blogger Template Created by pipdig