torstai 22. joulukuuta 2016

5 MIN HERKKU: MAAPÄHKINÄVOI-TAATELIT


Saksanpähkinöillä täytetyt taatelit ovat klassikkosnäksi – helposti hyvää. Vaihtelua tähän tuo maapähkinävoilla (tai muulla pähkinävoilla) täytetty taateli, näidenkään valmistamiseen ei mene kuin viitisen minuuttia.

Olen nähnyt sellaisia versioita joissa pähkinävoilla täytetty taateli upotetaan vielä suklaaseen, ja se kuulostaa oikein hyvältä. Itse kaipasin kuitenkin hieman raikkaampaa toteutusta, suklaata kun joulunaikaan on tarjolla enemmän kuin tarpeeksi. Päädyin lopulta ripottelemaan herkun päälle hieman granaattiomenansiemeniä, jolloin kokonaisuus ei mene liian tuhdin puolelle.

Näitä voipi tarjoilla vaikkapa jouluillan jälkkäripöydässä pipareiden, juustojen ja hillojen kanssa, ei vaadi paljon vaivaa mutta näyttää kuitenkin juhlavalta. Ja tämä ei ole mitenkään joulusidonnainen herkku vaan sopii hyvin vaikka uudenvuoden napostelupöytään.

Maapähkinävoi-taatelit

pehmeitä (tuore)taateleita
maapähkinävoita tai muuta pähkinävoita
granaattiomenansiemeniä

Viillä veitsellä taateleihin lovi ja poista kivi. Lusikoi hieman maapähkinävoita taatelin sisään, parhaiten tässä toimii hieman jähmeä pähkinävoi. Ei kannata laittaa pähkinävoita liikaa ettei sen maku ole liian dominoiva, n. 1/3 teelusikallista per taateli riittää. Ripottele lopuksi päälle granaattiomanen siemeniä.

*** *** ***
Oikein ihanaa ja herkullista joulua kaikille blogin lukijoille! ^_^

SHARE:

2 kommenttia

 1. Meillä yleensä täytetään taateleita marsipaanilla (tai painetaan marsipaanipalloon pari saksanpähkinänpuolikasta) - näistä on vuosien varrella tullut minulle ihan joulun "must". Nytkin taisin yksinäni syödä sen kulhollisen, joka taateleita tehtiin.
  On varmasti kyllä hyvää pähkinävoinkin kanssa. Sitä voisi testata seuraavaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taatelin ja marsipaanin yhdistelmä on jo varmaan aikamoinen makeuspommi voisin kuvitella :)

   Poista

Blogger Template Created by pipdig