tiistai 5. heinäkuuta 2016

PARI RUOKAVINKKIÄ KÖÖPENHAMINAAN JA TUKHOLMAAN


Kesän reissuputki alkoi pienimuotoisella Skandinavia-kiertueella, kun vietin ensin juhannuksen Kööpenhaminassa, ja viime viikonloppuna pistäydyin Tukholmassa Coldplayn keikan takia.

Jostain syystä en olekaan aiemmin käynyt Tanskan pääkaupungissa, onneksi tämä tuli nyt korjattua! On nimittäin tosi kiva, rento ja kaunis kaupunki. Sopivan kompaktin kokoinen myös viikonloppureissuun, ja about kaikkialle voi kävellä (tai pyöräillä).

Sain paljon ravintolavinkkejä Kööpenhaminaan ruokabloggaajakollegoilta, paikka taitaakin olla aikamoinen ruokaharrastajan taivas. Eli siinä mielessä kaupunkiin pitäisi mennä kyllä vielä monen monta kertaa uudestaan..se on kuitenkin rajallista paljonko yhdessä viikonlopussa ehtii syömään. :P

Alle listattuna ne paikat Kööpenhaminassa ja Tukholmassa joita voin suositella ruoan (ja bonuksena pari paikkaa miljöön) puolesta.


Ruokavinkkejä Kööpenhaminaan:

42raw (kuva yllä vasemmassa yläkulmassa)
Kiva pikkukahvila täynnä vegaanisia ja gluteenittomia suolaisia ja makeita herkkuja + juomia. Itse tilasin monipuolisen raakasalaatin avokadolla, inkivääri-porkkanamehua ja cappuccinon cashewmaitoon. Iso suositus!

PatePate (oli hämärää, ei kuvia sorry)
Meatpacking Districtillä sijaitseva suosittu ja tunnelmallinen rafla, tänne kannattaa tehdä varaus. Söin erinomaista grillattua kampelaa kasviksilla. Todella isot annoskoot joten jälkkäri jäi haaveeksi.

Manfreds (ei myöskään kuvia)
Toinen trendikäs paikka, pääruokien lista on lyhyt ja annokset myös isoja. Paikka tunnetaan taidostaan käsitellä kasviksia todella hyvin ja se pitää hyvin paikkansa. Tunnettu myös tartaristaan mutta sitä en testannut.

Papirøen / Copenhagen Street Food (kuva vasen alakulma)
Katuruokien mekka! Kojuja on niin paljon että valikoima melkein pyörryttää. Testasin Brassin tiskiltä pavuilla ja kasviksilla täytetyn kananmunawrapin, ja Root Foodin kurkku-minttumehua. Jos ei ole paljon aikaa ruokailuun niin mene tänne.

Bonari: Dansk Arkitektur Centerin kahvila (kuva oikea yläkulma)
Kahvila todella kivassa rakennuksessa, ruokaa en testannut mutta kahvikupposelle mitä hienoin taukopaikka.


Ruokavinkkejä Tukholmaan:

Nybrogatan38 (kuva vasen yläkulma)
Hyvää ja melko edullista ruokaa, tosin annoskoot eivät suuren suuria. Söin paahdettua kukkakaalia parsan ja linssien kanssa, todella hyvä annos.

Nytorget6 (kuva oikea alakulma)
Samat omistajat kuin Nybrogatanilla eli samantyylinen paikka mutta eri menulla. Tilasin salaatin jossa oli mm. paahdettua artisokkaa ja halloumia. En olekaan aiemmin syönyt kokonaista artisokkaa ja ei ollutkaan ihan niin yksinkertaista hommaa (samanlaista säätöä kuin rapujen syönti), mutta vaivan arvoista kuitenkin. :)

Bonari: Fotografiskan kahvila
Tänne kannattaa toki tulla jo mainioiden valokuvanäyttelyiden takia, mutta paikan kahvila on myös todella hieno ja maisemat komeita!
SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Blogger Template Created by pipdig