perjantai 10. kesäkuuta 2016

TÄYTTÄVÄ KVINOAPUURO (GF, V)


Tässäpä trendi joka meinasi mennä itseltäni ihan ohi. Eli siis puuro, johon keitellään kaurahiutaleiden lisäksi kvinoaa. Testasin ihmepuuroa viimein muutamia viikkoja sitten, ja sen jälkeen olen tehnyt tätä jo parikin kertaa. 

Kvinoapuurossa on nimittäin pari etua verrattuna tavalliseen puuroon. Näistä tärkein: se pitää nälkää loitolla ihan älyttömän hyvin. Tavallisen puuroaterian jälkeen ainakin minulla alkaa vatsa usein kurnia jo parin tunnin päästä, mutta kvinoalisällä ei ole tätä ongelmaa. 

Toinen etu (tämä on mielipidekysymys) on hauska koostumus. Puuro ei ole ihan niin pehmeää kuin tavallinen versio, vaan siinä on aavistus pureskeltavaa. Itse pidän tästä.

Lisäksi kvinoapuuro toimii oikeastaan paremmin makeana kuin suolaisena versiona -> aamun herkutteluhetki on taattu! Mutta testaa toki itse ja päätä sitten mitä olet mieltä. 

Kvinoapuuro (2 pienehköä annosta)

1 dl kvinoaa
2 dl vettä
2 dl kookosmaitoa (tai muuta maitoa/maitojuomaa)
1 dl (gluteenittomia) kaurahiutaleita
ripaus suolaa
aitovaniljajauhetta tai vaniljauutetta


marjoja & hedelmiä
pähkinävoita

Huuhtele kvinoa siivilässä. Lisää kattilaan kvinoa ja vesi, kiehauta ja keitä miedolla lämmöllä n. 10 minuuttia. Lisää joukkoon maito, kaurahiutaleet, suola sekä mausteet. Kiehauta ja keitä koko ajan sekoittaen vielä viitisen minuuttia. Jos neste haihtuu liian nopeasti, lisää hieman vettä.

Tarjoile esimerkiksi siivutettujen marjojen ja hedelmien (omassani mansikoita ja aprikooseja), ja pähkinävoisilmän kanssa. Päälle voi valuttaa vielä hieman vaikkapa kookossiirappia.

SHARE:

6 kommenttia

  1. Jopas on kaunis ja takuulla maittava annos! Ja tuo Marimekon(?) kangas, aivan ihana! ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Joo kangas on Siirtolapuutarha-mallistoa, tosi ihana kyllä koko sarja :)

      Poista
  2. Näyttää ihan super makoisalta! Itsekään en ole koskaan tehnyt quinoapuuroa vielä, varmaan pitäisi kun siiä muuten kyllä kovasti tykkään :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Kvinoa on kyllä tosi monipuolinen raaka-aine, ite oon tykästynyt mm.kvinoapizzaan :)

      Poista
  3. Sun blogissa on aivan ihania reseptejä. Oli ihan pakko kommentoida :) Pitää tätäkin reseptiä kokeilla ♥

    www.lauraheinikki.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kun tulit kommentoimaan. :) Puuroa on kyl hyvä välillä vähän varioida niin ei pääse kyllästymään.

      Poista

Blogger Template Created by pipdig