tiistai 17. toukokuuta 2016

RAIKKAAN RUOKAISA HALLOUMI-KVINOASALAATTI


Kvinoa on pikkuhiljaa löytänyt paikkansa oman keittiönkaappini vakioasukkaaksi. Olen huomannut että avain on maustamisessa. Pelkiltään se maistuu aika mitäänsanomattomalta, mutta kun keitinveteen lorauttaa hieman kasvisfondia, on maku ihan eri.

Kvinoaa olenkin tuupannut viime aikoina usein salaatteihin, se tekee niistä heti kätevästi ruokaisampia. Toinen erityisesti kesällä ajankohtainen raaka-aine on halloumi, tuo grillivartaiden pelastaja. Ruokaisuuden ja suolaisuuden vastapainoksi salaatista löytyy raikkautta, kiitos ihanien granaattiomenan siementen. Söisin niitä useamminkin mikäli joku kuorisi siemenet valmiiksi. :)

Halloumi-kvinoasalaatti (1 iso annos)

1 dl kvinoaa
2 dl vettä
2 tl kasvisfondia


halloumia
vihreää salaattia, esim. vuonankaalia
tuoretta (vahvaa) minttua
kurkkua pilkottuna
granaattiomenan siemeniä
pistaasipähkinöitä

Huuhtele kvinoa tiheässä siivilässä. Kaada kvinoa kattilaan ja mittaa mukaan vesi ja fondi. Kiehuta ja anna hautua kannen alla miedolla lämmöllä 15 minuuttia.

Siivuta halloumi ja paista nopeasti kuivalla, kuumalla pannulla ruskea pinta molemmin puolin.

Yhdistä kaikki salaatin ainekset ja valuta päälle esimerkiksi omaa salaatinkastikesuosikkiani eli sitruuna-tahinikastiketta.

sitruuna-tahinikastike
1 rkl tahinia
1 1/2 rkl oliiviöljyä
1 1/2 rkl seesamöljyä (tai oliiviöljyä jos ei ole)
1 rkl sitruunamehua

1 tl hunajaa
suolaa + pippuria

Valmista kastike vispaamalla ainekset keskenään. Maistele välillä ja säädä tarvittaessa ainesten suhteita. Jos kastike tuntuu liian jähmeältä, lisää hieman öljyä.

SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Blogger Template Created by pipdig