tiistai 12. huhtikuuta 2016

6 TAPAA KORVATA KANANMUNA (INFOGRAFFA)


Itse en mitenkään välttele (luomu)kananmunia ruoanlaitossa, mutta allergisille, vegaaneilla, tai muuten vaan kananmunattomasti kokkaaville (jos esim. unohtui käydä kaupassa) korvaavat aineet ovat varmasti kiinnostavaa tietoa.

Muistia helpottamaan tein tällaisen nyrkkisääntökuvan. Nämä kananmunankorvikkeet toimivat ruoanlaitossa ja leivonnassa lähinnä sitomisaineena ja kiinteyttäjinä, osa (banaani, omenasose ja pähkinävoi) myös mehevöittävät ja kosteuttavat lopputuotetta.

Korvikkeet sopivat hyvin moniin makeisiin leivonnaisiin (kakut, keksit, muffinssit jne), ja muut kuin banaani ja omenasose myös suolaiseenkin leivontaan. Korvaajista voi tulla hieman makua lopputulokseen, joten se kannattaa ottaa huomioon.

Jos ohje vaatii yhden kananmunan, sen voi usein jättää poiskin ilman että lopputulos suuremmin kärsii. Jos ohje vaatii useamman munan (3 tai enemmän), korvaaminen voi olla sen verran haastavaa, että suosittelen etsimään hieman erilaisen version reseptistä.

Lisää korvaavia tapoja on ansiokkaasti koostettu mm. Kamomillan Konditoria -blogiin.
SHARE:

1 kommentti

Blogger Template Created by pipdig