keskiviikko 30. joulukuuta 2015

WASABIPERUNAT & VUODEN 2015 RAPORTTI


2015 on ollut ehkä hieman sellainen tasapaksu vuosi, ei erityisiä huippuja mutta ei laskujakaan. Tai huippuja oli, mutta ei sinällään Erittäin Merkittäviä Tapahtumia (jos vertaa esim. viime vuoteen, jolloin mm. ostin ekan oman asuntoni ja remppasin sen). Valitsen kuitenkin vuoden hetkeksi Borneon sademetsässä vierailun. En ole aiemmin ollut kunnon viidakossa ja kokemus oli huikea!

Vuodet matkat: alkuvuodesta Kambodza & Kuala Lumpur ja se Malesian Borneo. Keväämmällä Berliini ja ihan fantastinen raakakahvilalöytö. Alkukesästä Lontoo, lempikaupunkini, josta on samalla vaikea antaa spesifejä ravintolavinkkejä. Sitten kävin syömässä Tallinnaa läpi. Ehdin muuten pistäytymään joulukuussa uudelleen Tallinnassa ja kävin F-Hoonessakin, hyvä paikka! Varsinainen reissuvuosi päättyikin oikeastaan jo loppukesästä Venetsiaan ja Kroatiaan. Hieman tässä matkahammasta jo kolottaisi..


Vuoden ruokakirjat: 2015 julkaisiin ihan huikeita kotimaisia ruokakirjoja, taso on Suomessa kova! Blogissa esittelin seuraavat: Viljaton kattaus, Vege!, Sitä parempi soppa 2, Kind ice cream for you (e-kirja), Mielekkäät eväät, Max 30 min, Lautasellinen kauneutta, Raakaleivonnan ABC (e-kirja) ja Kiitos hyvää pikaruokaa. Näistä kaikki ovat jääneet kirjahyllyyni, ainoastaan Vegen olen laittanut eteenpäin, koska siinä oli omiin tarpeisiini vähän liikaa vehnäisiä ohjeita.

Vuoden koostepostaukset (by laiska bloggari): Raakakakku-inspiraatiota (16 ohjetta), Kaikki elämäni salaatit (36 ohjetta), Kootut keitot (11 ohjetta), Parhaat aamupalat (16 ohjetta) ja The raakaherkkupostaus (26 ohjetta).

Vuoden paras investointi: jäätelökone, ehdottomasti.

Vuoden blogitapahtuma: liittyminen syyskuussa Suomen Blogimediaan, jee!

Vuonna 2015 ruokavalioni meni entistä kasvispainotteisemmaksi (vegaanisetkaan sapuskat eivät ole omassa keittiössäni enää mikään harvinainen poikkeus), ja söin paljon värejä (ja vähän liikaa herkkuja), tjeu:


Vuoden luetuin juttu: tänä vuonna julkaistuista Paleo-browniet (viljaton & maidoton). Ylivoimaisesti eniten trafiikkia keräsi kuitenkin Ihan paras vadelmainen raakajuustokakku vuodelta 2013.

En valitse vuoden ravintoloita kun olen niistä tänä vuonna niin huonosti kirjoittanut. Nyt.fi koosti kuitenkin Helsingissä 2015 avatut paikat, omia suosikkejani näistä ovat mm. Cafe Kokko, tapasravintola Palma ja Hietsun kauppahallin Le Marché.

Vuoden blogisuosikit: liian harvoin tulee hehkutettua kanssabloggaajia, mutta kotimaisista blogeista suosittelen selailemaan mm. näitä: Truly Kira, Feel Good Kitchen, Hannan soppa, Uusia Tuulia, Kahvia & kasvisruokaa, Kokit ja potit, VaneljaTerveen hyvää, Yellow mood ja Mieliruoka. Lisää suosikkejani (myös ulkomaisia) voit tsekata Bloglovin-seurantalistaltani.

Vuoden hedelmä: tämä menee tasapelinä persimonille ja granaattiomenalle.

Vuoden erikoisuus: wasabirucola. Tämä on siis rucolaa joka maistuu wasabille, aika vänkä yrtti.

Mistä päästäänkin aasinsiltana vuoden viimeiseen reseptiin eli wasabiperunoihin. Jostain syystä ihmiset tykkäävät syödä uutena vuotena perunasalaattia ja nakkeja. Tässä siis perunasalde pienellä twistillä olkaas hyvät.


Wasabiperunat

n. 10 keskikokoista perunaa keitettynä
1/2 (puna)sipuli pilkottuna
pätkä suolakurkkua paloina

n. 2 dl turkkilaista jogurttia
1/2 sitruunaa
1 tl hunajaa
pari rkl wasabitahnaa (tai oman maun mukaan)
reilusti suolaa & pippuria

puntti wasabirucolaa
valinnaisesti: avokadoa
valinnaisesti: vihreää omenaa paloina

Wasabirucolaa pitäisi löytyä ainakin isommista ruokakaupoista. Jos ei, niin laita vähän enemmän wasabitahnaa ja vaikka ihan tavallista rucolaa. Wasabin tilalle voi toki myös laittaa dijonia, mutta sitten nämä ovat dijonperunat eikä wasabiperunat. :)

Perunat kannattaa ehkä keittää jo edellisenä iltana niin jäähdyttelyyn ei mene aikaa. Pilko kuoritut perunat suuhun sopiviksi paloiksi.

Sekoita jogurtti, sitruuna, hunaja, wasabi, suola ja pippuri keskenään. Tsekkaa maut. Sekoita kastike perunoiden, sipulin, suolakurkkujen ja silputun wasabirucolan kanssa. Jos haluat, lisää joukkoon hieman avokadoa ja/tai vihreää omenaa kuutioina. Anna maustua jääkaapissa puolisen tuntia ennen tarjoilua. Syö vuotta 2016 odotellessa!
SHARE:

4 kommenttia

  1. Olen otettu, kiitos Lotta! Sun ruokajuttuja on ilo seurata, kiitos <3

    VastaaPoista
  2. Hieno vuosi sinulla takana. Ja tämä salaatti, tätä on pakko testata. Lähikaupan hyllyltä bongasin jopa wasabirucolaa - ei jää siitäkään kiinni.

    Hyvää uutta vuotta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos samoin Jonna! Sinunkin hienon blogisi olisin voinut listaukseen erikseen nostaa.. Wasabirucola on kyllä hauska innovaatio, mielenkiinnolla odotan mitä uutuuksia kaupan hyllyille päätyy tänä vuonna! :)

      Poista

Blogger Template Created by pipdig