tiistai 22. joulukuuta 2015

THE RAAKAHERKKUPOSTAUS (26 OHJETTA)


Vieläkö mietit mitä makeaa pikkunaposteltavaa tarjoilisi jouluna tai vaikka uudenvuoden pippaloissa? Tässä ehtii vielä hyvin tekaista nopeat ruokajoululahjatkin. Kokosin inpiraatioksi kaikki blogissa tähän asti julkaistut raakaherkut (poislukien siis kakut ja muut raakajälkiruoat, nämä tähän kootut ovat kaikki sorminsyötäviä).

Raakanameissa on luonnollisesti monta hyvää puolta: sopivat melkein kaikille allergisille ja kaikille ruokavalioille, ne voi valmistaa jo vaikka parikin päivää etukäteen, ja näin juhlakautena sitä perussuklaakonvehtia ja vihreääkuulta tulee muutenkin joka tuutista joten vaihtelu on aika jees. Ja toki nämä ovat myös astetta (tai paria) terveellisempiä.

Kaikki ohjeet ovat vegaanisia ja viljattomia (poislukien vadelmapallot, joissa on kauraa).


Raakasuklaat:
PiparimurusuklaaMatcha-valkosuklaaValkosuklaa keksimuruilla (cookies & cream) ja
Chiliraakasuklaa.



Raakasuklaat konvehdin muodossa:
Maapähkinävoi-suklaanapit , Vadelma- & mustikkasuklaatVadelma- & mangotäytekonvehdit
ja Lakritsi- & vaniljasuklaat.


Fudget ja toffeet:
Maapähkinävoi-toffeeLakritsitoffee, Raakatoffee versio 1 ja Raakatoffee versio 2, ja
Valkosuklaa-minttufudge.


Patukat, napit ja kuutiot:
Mars-patukatRaakabrownie, Kahden kerroksen minttukuutiotSnickers-patukatMinttunapit ja Kolmen kerroksen minttukuutiot (päivitetty versio kahdesta kerroksesta). 



Pallot:
SalmiakkipallotMango-cashewpallotAprikoosi-taatelipallotVadelmapallot ja Pistaasi-luumu- & Sitruuna-kookospallot (samassa postauksessa).


Ja loppuun vielä ajankohtaiset raakapiparit, tänä vuonna leivoin piparit jo kolmannen kerran samalla ohjeella (viime vuoden juttu täällä). Raakapiparit on ainoa raakaherkku, jossa olen käyttänyt (äidiltä lainattua) kuivuria. Oletettavasti kuivattaminen onnistuu myös uunissa niin alhaisella lämpötilalla kun uuniin saa, ja jättämällä oven väliin vaikka puukauhan ettei uuni pääse ylikuumenemaan. Ja ainahan tuon raakapiparitaikinan voi syödä ihan sellaisenaan. ;)

Toivotan jo tässä kohtaa oikein ihanaa ja herkullista joulua kaikille! <o)
SHARE:

2 kommenttia

  1. Älyttömän herkullisen kuuloisia reseptejä! Tulee ihan vesi kielelle.. Pakko päästä kyllä testaamaan useampiakin näistä! :D Ihana blogi sulla muutenkin, tosi inspiroiva!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon kivasta kommentista! Raakaherkut on kyl yllättävänkin monipuolisia :)

      Poista

Blogger Template Created by pipdig