torstai 10. joulukuuta 2015
RAAKASUKLAA OSA 1/3: VADELMA- & MUSTIKKARAAKASUKLAAT
Innostuin pitkästä aikaa tekemään ihan urakalla raakasuklaata, joten lähipäivinä tulee useampi postaus samasta aiheesta.
Jos tykkäät antaa itsetehtyjä joululahjoja, raakasuklaa on tosi kiva vaihtoehto. Tai vielä kivempi on lupaus tehdä lahjansaajan kanssa yhdessä raakasuklaata, erityisesti jos se on toiselle ihan uusi juttu.
Ensimmäisenä ohjeena on valkosuklaapohjaan tehty marjasuklaa, makuina mustikka ja vadelma. Käytin massaan valmista marjajauhetta ja sulatettuja pakastemarjoja, marjajauheesta tulee hyvin makua ja kokonaisista marjoista väriä. Näistä tulikin tosi kivan näköisiä!
Marjaraakasuklaa (n. 22 konvehtia)
2 dl sulaa kaakaovoita
1 1/3 dl cashwpähkinöitä
n. 2 rkl nestemäistä makeutusta (esim. kookosnektaria tai ei-vegaanit hunajaa)
pari tippaa vaniljauutetta
2–4 rkl rkl marjoja (esim. vadelma tai mustikka)
pieni ripaus suolaa
valinnaisesti: pari tl marjajauhetta (tuo intensiivisemmän maun)
valinnaisesti: pari tl tocoa (tuo kermaisuutta)
Jos käytät pakastemarjoja, sulata ja valuta ne ensin. Laitoin marjoja n. 2 rkl per maku, jos teet vain yhtä makua niin laita 3–4 rkl.
Laita ainekset esim. monitoimikoneeseen tai blenderiin ja aja sileäksi. Jos teet kahta eri makua, blendaa massa ensin ilman marjoja ja marjajauhetta, jaa se kahtia, ja blendaa sen jälkeen marjat (+marjajauhe) sekaan. Maistele sopiva makeusaste.
Kaada massa muotteihin (silikonimuotit on parhaita) ja anna jähmettyä hetki pakkasessa. Säilytä suklaita pakastimessa.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Tosi hauskan näköisiä ja kiva idea :)
VastaaPoistaKiitos, näistä tuli kyllä aika suloisia!
PoistaMitä mieltä oot voiko cashew-pähkinän korvata esim. saksanpähkinöillä?
VastaaPoistaMoi, voi olla että koostumus jää hieman rakeisemmaksi (?) ja makuun tulee tietysti oma vivahteensa (samoin kuin väriin). Mutta miksei sitä voisi kokeilla. Itse olen käyttänyt cashewn lisäksi macadamiapähkinää, mutta muista pähkinöistä ei ole kokemusta.
PoistaKiitos vinkeistäsi! Ja Kiitos aivan ihanista ohjeista :) Näitä täytyy molempia kokeilla.. aivan jo jännittää mikä on kolmas osa! <3 Ihanaa Joulunodotusta,
Poistaterveisin Hanna-Reetta
Kiitos itsellesi ja samoin! :)
PoistaAivan upean näköisiä! Mutta meillä on pähkinäallergisia, voisikohan niitä korvata jollakin?
VastaaPoistaMoi, ja kiitos! Ensimmäisenä cashewn korvaajana tulee mieleen kookossose tai kookosmanna, mikäli kookos siis sopii. :)
Poista