tiistai 6. lokakuuta 2015

KURPITSA-TOFU-CURRY


Aamulämpömittari näytti nollaa, argh! Mutta yritetään keskittyä positiiviseen. Luonto on kauniin värikäs (ainakin vielä hetken), ja kirpeän aurinkoisella säällä on ihan ihan kiva vähän reippailla ja etsiskellä vaikka sieniä (en ole löytänyt tähän mennessä vielä yhtään).

Nyt kun villasukatkin on viimeistään kaivettu esiin, lempeän mausteinen curry on nappi valinta sisäiseen lämmitykseen. Kauden suosikkiraaka-aineeni eli (myski)kurpitsa tasapainottaa makeudessaan chilin poltetta mukavasti. Laitoin curryyn lehtikaalia, mutta sen tilalle voisi hyvin laittaa vaikka parsakaalia tai miksei pinaattiakin. Riisinuudeleiden sijaan voi käyttää myös jasmiini- tai basmatiriisiä.

Muita aiemmin julkaistuja kurpitsaohjeita: kurpitsaraakakakku, kurpitsagratiini, salaatti paahdetusta kurpitsasta, toinen paahdettu kurpitsa-ohjekurpitsakeitto.

Kurpitsa-tofu-curry (vegaaninen, 2 isoa annosta)

2 rkl kookosöljyä
2 tl (punaista) currytahnaa
1 sipuli
1 tölkki kookosmaitoa
n. 2 dl kasvislientä, tai vettä + tilkka kasvisfondia
1 tl soijakastiketta
chilikastiketta maun mukaan
vajaa kilo myskikurpitsaa (butternut squash)
pari kolme varrellista lehtikaalia 
n. 200 g tofua (silken)

tuoretta chiliä (vahvuus oman maun mukaan)
korianteria
ruohosipulia tai kevätsipulia
riisinuudelia tai riisiä 

Leikkaa kurpitsasta kuoret pois ja poista sisusta. Pilko kuutioiksi.

Lämmitä kattilassa öljyä ja currytahnaa keskilämmöllä. Sekoita pilkotut sipulit joukkoon ja kuullota hetki. Lisää kookosmaito, kasvisliemi/vesi, soija ja chilikastike. Odota että keitos alkaa höyrytä ja lisää pilkotut kurpitsanpalat. Anna poreilla n. 10 minuuttia tai kunnes kurpitsat ovat pehmenneet.

Valmista sillä aikaa riisinuudelit tai riisi ohjeen mukaan.

Lisää curryyn paloiksi riivitty lehtikaali ja anna poreilla vielä minuutin pari. Lisää lopuksi kuutioitu tofu, hieman tuoretta chiliä, ruohosipulia tai kevätsipulia (vihreää osaa) ja korianteria. Tarjoile riisinuudeleiden tai riisin kanssa.


PS. Muistathan käydä osallistumassa kyselyyn ja kivaan kilpailuun -> lukijatutkimus!
SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Blogger Template Created by pipdig