tiistai 20. lokakuuta 2015

KOOKOS MOCHA LATTE


Selvisin ensimmäiset 30-vuotta elämästäni ilman kahvia. En enää muista mitä sitten tapahtui, mutta yksi päivä olinkin siirtynyt ei-kahvinjuojista kahvinjuojien heimoon. Tee maistuu ohessa kyllä myös edelleen.

Olen ehkä kummallinen kahvinjuoja siinä mielessä, että en oikeastaan pidä kahvin mausta. Valintani onkin yleensä cappuccino tai latte – mitä enemmän maitoa peittämässä kahvin makua, sitä parempi. :)

Olet ehkä kuullut bulletproof-kahvista, jossa kahvin sekaan laitetaan maidon sijasta voita ja kookos- tai MCT-öljyä. Itsekin tätä välillä hörpin jos joku sellaista on valmistanut, mutta muuten rasvakahvi ei ole ykkössuosikkejani.

Kookosmaito kahvissa sen sijaan uppoaa paremmin, erityisesti jos sen käyttää blenderin kautta, jolloin koostumuksesta tulee mukavan ilmava. Kaakaolla, vaniljalla ja kanelilla maustaminen ei haittaa myöskään.

Erityisen mausteiseen versioon voisi lisäksi laittaa vaikkapa jauhettua neilikkaa, inkivääriä ja kardemummaa, mutta tämä alkaa kuulostamaan joulukahvilta, en ole valmis jouluasioihin vielä.

Kookos mocha latte

2 dl tavallista kahvia (hifistelijät tekevät esim. aeropressilla)
1/2–1 dl dl kookosmaitoa (riippuen miten vahvan makuisesta kahvista pidät)
n. 1 tl (raaka)kaakaota
halutessa: pieni ripaus aitovaniljajauhetta ja kanelia
halutessa: pieni loraus kookossiirappia

Tässä kannattaa käyttää huoneenlämpöistä kookosmaitoa (tai jopa hieman lämmitettyä, jos jaksat nähdä vaivan), ja muutenkin tsekata että lopputulos ei pääse viilenemään, sillä kookoksinen latte maistuu parhaalta kuumana. Jos juoma ehtii viiletä, kaada sekaan hieman kiehuvaa vettä.

Mittaa ainekset blenderiin ja surruttele hetki täydellä teholla, niin että juoma hieman vaahtoutuu. Maista ovatko maut kohdillaan ja nauti heti. Tällainen energiapitoisempi kahvi käy vaikka pienestä aamupalasta.

SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Blogger Template Created by pipdig