Tämä ohje on Richard McCormick'sin Pariisi-keittokirjasta. Selailin kirjaa nopeasti kaverilla, mutta en ole hankkinut sitä omaksi, joten en arvioi kirjaa sen tarkemmin kuin että se vaikutti modernilta ja (hyvällä tavalla) trendikkäältä.
Yksi ohje osui kuitenkin sen verran tarkasti omaan makuhermooni että poimin sen erikseen talteen. Paahdetut bataatit nam, jogurtti nam, vuohenjuusto nam, herneet nam ja pesto nam. Ja entäs nämä kaikki yhdessä? No namnam (ja pari namia vielä päälle). Tuplapeukut tälle kokonaisuudelle!
Kirjassa oli myös kivasti keksitty käyttää lehtikaalia pestossa, mutta ohjeessa oli lehtikaalin lisäksi runsas määrä tilliä. En ole maailman suurin tillin ystävä, joten tein pestosta oman versioni (jonka aineksia en mitannut tarkkaan, mutta sinnepäin laittamalla ei nyt pahasti mene vikaan).
Paahdetut bataatit ja jogukastike (2:lle)
2 keskikokoista bataattia (folioon kääräistynä)
1 dl pakasteherneitä
100 g vuohenjuustoa
1 dl turkkilaista/kreikkalaista jogurttia
2 rkl sitruunanmehua
1 rkl oliiviöljyä
suolaa + pippuria
Omat bataattini eivät olleet mitenkään keskikokoisia vaan reilusti isoja, joten ne saivat olla uunissa 200-asteessa reilusti yli tunnin. Mutta tuollainen keskikokoinen paahtuu ehkä n. 45 minuutissa. Kypsän bataatin tulisi olla läpeensä pehmennyt (testaa esim. veitsellä).
Sulata herneet. Soseuta herneet, jogurtti, sitruunanmehu ja oliiviöljy blenderillä tai monitoimikoneella sileäksi. Murustele vuohenjuusto pieneksi (kovemmat reunat voi ensin leikata pois) ja sekoita kastikkeen joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla.
Halkaise bataatit kahtia ja anna niiden jäähtyä hetki ennenkuin lusikoit kastiketta päälle. Tarjoile lehtikaalipeston kanssa. ->
Lehtikaalipesto
pari vartta lehtikaalia
reilu kourallinen basilikaa (tai vaikka korianteria tai lehtipersiljaa)
1/2 –1 dl oliiviöljyä (laita aluksi vähän vähemmän ja lisää tarvittaessa)
1 valkosipulinkynsi osiksi pilkottuna
pari rkl pinjansiemeniä (kevyesti paahdettuna)
1 tl sitruunanmehua
suolaa
Riivi lehtikaalin lehdet varresta. Blendaa tai aja monitoimikoneessa kaikki ainekset sileäksi kastikkeeksi. Kastikkeen juoksevuutta voit säätää öljyn määrällä. Tsekkaa lopuksi että suolan määrä on riittävä.
Täytyy testata, tuli ihan nälkä :).
VastaaPoistaHeh tämä ruoka on saanut aika monta samanlaista kommenttia, ilmeisesti osuu aika monen muunkin kuin meikäläisen makuhermoon. :)
PoistaBataatti oli tosi hyvää jogurttikastikkeen kera! Pestoa ei tällä kertaa tullut tehtyä kaveriksi, mutta oli ihanaa näinkin. Teen varmasti uudestaankin. :)
VastaaPoistaEikö ollutkin, ja kiva kun tulit kertomaan. :)
Poista