torstai 6. elokuuta 2015

PORKKANAKEITTO KUUMANA TAI KYLMÄNÄ


Tuoreet kokonaiset porkkanat (eli ne missä on naatit vielä kiinni) ovat kyllä käsittämättömän makeita! Tämän oikeastaan ihan unohtaa kun talvella narskuttaa niitä sinällään ihan hyviä, mutta kieltämättä hieman puisevia yksilöitä.

Tein aika yksinkertaista, mutta ihanan värikästä ja maukasta keittoa porkkanoista, joka ei muistuta vauvansosetta. :) Liiallista makeutta taittaa hieman happamampi tomaatti. Keiton voi syödä ihan sellaisenaan kuumanakin, tai kuten itse söin, viilennettynä.

Porkkanakeitto (2 annosta)

5 porkkanaa 
2 kevätsipulia (valkoiset päät ja vähän vartta)
ripaus kurkumaa
ripaus suolaa
n. 2 dl vettä 

2 tomaattia
halutessa: n. puolikas puristettu lime
turkkilaista jogurttia tai vegaanit esim. kookosmaitoa

Tuoreita porkkanoita ei tarvitse sen kummemmin kuoria, riittää kun pesaiset ne puhtaaksi. Leikkaa porkkanat ja kevätsipulit paloiksi. Lisää mausteet ja n. 2 dl vettä, eli kunnes porkkanat melkein peittyvät. Anna poreilla kattilassa keskilämmöllä n. 10-15 minuuttia.

Kaada seos blenderiin ja lisää joukkoon kaksi isohkoa tomaattia pilkottuna. Jos haluat keittoon hieman extrahappamuutta, lisää sekaan myös limeä. Surauta sileäksi. Tsekkaa suola ja lisää tarvittaessa.

Keiton voi nauttia joko heti tällaisenaan, tai laittaa jääkaappiin viilentymään n. tunniksi tai pariksi. Viileän keiton sekaan voi lusikoida pari ruokalusikallista turkkilaista jogurttia tai vegaanit esim. viilennettyä kookosmaitoa. 

SHARE:

4 kommenttia

  1. Hei! Muistan että kirjoitit jo vähän aikaa sitten jostakin tosi hyvästä blenderistä, mutta nyt kun uuden blenderin ostaminen ois aikomuksissa niin en enää löydä sitä postausta :D voisitko vaikka linkata? Mietin myös et miten se on toiminut tähän asti?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi, olikohan se joku muu koska en kyllä ole postannut blendereistä ollenkaan.. :D Tosin nyt tuli mieleen, että kommenteissa olen kirjoittanut jotain, tarkoititkohan tätä..? Kopioin sen tähän alle: "Mulla on Four Sigma Foodsin pari vuotta sitten myynnissä ollut Gizmo-blenderi, mutta sitä ei valitettavasti enää valmisteta. Vitamixista on myös paljon kokemusta ja nuo ovat hyvin lähellä toisiaan. Eli mun ääni menee Vitamixille, saman hintaluokan Blendtech on varmaan myös yhtä hyvä. Edullisempi Rawmix on ilmeisesti myös pätevä laite, mutta itse en ole sitä kokeillut. KitchenAid taas on mun mielestä tosi hankala puhdistaa (muusta kuin nestemäisestä sotkusta). Muut halvemmat versiot kannattaa jättää kauppaan, varsinkin jos tekee raakakakkuja ja vastaavia kovaa vääntöä kaipaavia massoja usein. Itse kävin läpi parikin halvempaa laitetta jotka jossain vaiheessa hajosivat käsiin, ennenkuin tajusin että tässä kohtaa laatuun kannattaa oikeasti panostaa. :)"

      Poista
    2. Hahha saattaapa olla että oli joku toinen xD mut sain kuitenkin kaiken tarvittavan infon, kiitos! Olin kai lukenut tosta rawmixistä aikaisemmin että olisi hyvä.. Mut joo en todellakaan hanki mitään halpisversiota kun ei siitä oikein tule mitään jos esim raakakakkupohjia haluis tehdä :D

      Poista
    3. Okei no hyvä jos oli apua! :) Itse harkitsisin varmaan myös tuota Rawmixiä mikäli olisi tarvetta uudelle blenderille ja budjetti ei mitenkään venyis Vitamixiin.

      Poista

Blogger Template Created by pipdig