perjantai 26. kesäkuuta 2015

CITYJUHANNUS LONTOOSSA & PARIT KAHVILAVINKIT


Olenkin tainnut viettää suurimman osan aikuiselämäni juhannuksista jossain reissussa. Viime vuonna Pariisissa ja siitä taaksepäin Berliinissä, Roomassa, Perussa ja sitä ennen en enää muista. Yksi kaupunkijuhannus on mennyt Helsingissäkin, mutta kaupunki oli ihan autio. Tylsä kokemus, jota en varsinaisesti suosittele.

Tällä kertaa pistäydyin viiden päivän visiitillä suosikkikaupungissani Lontoossa. Olen asunut lukion jälkeen paikassa muutamia vuosia ja sen jälkeen siellä on tullut vierailtua about vuosittain, mutta nyt edellisestä kerrasta oli ehtinyt vierähtää jo viisi vuotta. Lontoo on siitä jännä kaupunki, että tietyt asiat (kuten esim. nähtävyydet :) pysyvät paikoillaan, mutta detaljitasolla muutos on nopeaa. Eli se viime kerran lempiravintola ei välttämättä ole enää paikoillaan, mutta viereen on saattanut ilmestyä uusi kiva paikka tai useampi. Kaupunki, joka elää koko ajan.

Hyvä esimerkki tästä yllätyksiä täynnä olevasta kaupungista oli täysin random törmääminen puutarhajuhliin / katuruokatapahtumaan / minifestareihin / mikä ikinä olikaan (kuva postauksen alussa). Ja sisäänpääsy täysin ilmainen, ihan parasta! Lontoo kun on myös kaupunki, jossa hinnat senkun nousevat nousemistaan, mutta vastapainona löytyy onneksi paljon ilmaista tekemistä.


Yksi reissun pääkohteita oli kuitenkin (ei millään tapaa ilmainen) Harry Potter Studio Tour. Kohde oli yllättävän hyvä, toki pitää tietää kirjoista/leffoista jotain, että paikasta saa kaiken irti. En spoilaa kohteen sisältöä enempää muuta kuin että suosittelen, jos vähänkään tykkäät aihealueesta.


Toisena kovan ennakkointoilun kohteena oli Lion King -musikaali. Kallis tämäkin, mutta todella, todella hyvä! Ja koskettavakin, Mufasan kuolema se on joka kerta yhtä traagista.. Suosittelen silti ehdottomasti, kannattaa tosin varata liput reilusti etukäteen.

Shoreditchissä käväisimme suloisessa Lady Dinah'sin kissakahvilassa. Helsinkiin pitäisi myös aueta heinäkuun aikana kissakahvila, selkeä trendi kyseessä. :)

Vaikka Lontoo on shoppailijan paratiisi, en ostanut tällä kertaa kummempia; paljon teetä ja muutaman kirjan. Erikseen pitää nostaa esiin Millie Marottan Animal Kingdom -värityskirja, nämä aikuisten värityskirjat ovat myöskin hauska uusi trendi. Näitä pitäisi saada aika hyvin Suomalaisesta ja Akateemisesta kirjakaupastakin.


Ruokapuolelta Lontoosta on vähän vaikea nostaa mitään tärppejä, kaupungista kun löytyy kaikkea, siis ihan kaikkea. Edgware Roadilta lähi-idän makuja, Brick Lanelta currya ja Chinatownista autenttista kiinalaista. Joka kadun nurkalta löytyvistä (gastro)pubeista puhumattakaan. Hipsterikahviloita ja pikkuravintoloita on runsaasti mm. Shoredichissa, Hackneyssa ja Sohossa. Sinne vaan kaduille pyörimään niin varmasti löytyy vaikka mitä helmiä. Nostan tähän kuitenkin muutaman kahvilavinkin:

Hieman yllättäen Camden (Market) oli muuttunut viime vierailusta jokseenkin trendikkäiden katuruokakojujen keskittymäksi, ja jälkkäripuoleltakin löytyi vaikka mitä. Kävimme syömässä Cookies&Scream-kahvilan valtavan kokoisen jäätelö-sandwichin (kuva oikea alakulma), joka oli gluteeniton, ilman valkoista sokeria ja vieläpä vegaaninenkin! Maun ja koostumuksen puolesta meni ainakin ihan "normaaliversiosta", en tiedä mitä taikoja tekevät siellä keittiössä. :)

Toinen löytö oli Camden High Streetiltä löytyvä ekokahvila Inspiral. Täällä söimme herkulliset suolaiset annokset (raaka-salaatin ja gluteenittoman & vegaanin burgeriannoksen, kuva oikea yläkulma), ja jälkkäriksi vielä todella hyvää passionhedelmäraakakakkua (vasen alakulma). Ei ole mitenkään itsestäänselvää että raakakakut kahviloissa ovat aina hyvänmakuisia, täällä homma oli hyvin hanskassa. Olisin halunnut käydä vielä Covent Gardenin Wild Food Cafessa, mutta paikka sulki ovensa juuri kun saavuimme paikalle. No toivotaan että se on vielä olemassa ensi reissulla.

Vielä yksi huomio ketjukahviloista. Le Pain Quotidien tarjoili chia-vanukasta (!) (kuva vasen yläkulma, kuvassa myös macha-latte, spelttiskonssi ja jäärooibostee). Superruoat ja vastaavat ovat näköjään todenteolla pikku hiljaa siirtymässä valtavirran puolella. Raakakakkuja Starbucksiin odotellessa. ;)
SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Blogger Template Created by pipdig