torstai 23. huhtikuuta 2015

SALAATTIWRAPIT PEKAANITAHNALLA (RAAKA)


Viljattomien/gluteenittomien eväiden miettiminen aiheuttaa välillä harmaita hiuksia. Onhan niitä kaikenlaisia patukoita myynnissä (ja niitä voi tietysti tehdä itsekin), mutta suurinosa niistä pohjautuu kuivattuihin hedelmiin, joten ovat aikamoisia (hedelmä)sokeripommeja tai ainakin aika makeita maultaan. Kun yleensä ainakin minä kaipaan nimenomaan suolaista enkä makeaa välipalaa.

Uusi ihastuksen on vihreään lehdykkään kiedotyt kasvis-wrapit, jotka ovat mitä a) nopein b) helpoin c) monipuolisin pikku ateria! Ja kun teet näitä useamman niin siinä on jo vähän isompi ateria.

Pakkasin näitä viime viikonloppuna muutaman kappaleen junaevääksi ja toimivat siinä oikein hyvin: kätevästi käsin syötävä, joka ei kuitenkaan sotke paikkoja. Näistä saisi varmasti myös oivia piknikherkkuja kesää silmällä pitäen. Mm. Uusia tuulia bloggasi hetki sitten samasta aiheesta eli muutkin ovat huomanneet salaattirullien edut. :)


Kääryleenä kannattaa käyttää jotain hieman tukevampaa lehteä (esim. savoijinkaalia, varhaiskaalia tai lehtimangoldia) niin paketti pysyy hyvin kasassa, eikä muutu pidemmässäkään säilytyksessä heti lötköksi. Laitoin omiini vielä puutikut pitämään kokonaisuuden tiukkana rullana.

Väliin voi kiepauttaa melkeinpä mitä vaan, parhaiten toimii pehmeiden ja rapeiden tekstuurien yhdistelmä. Omissani oli suikaloitua porkkanaa, avokadoa ja sinimailasen ituja. Oleellisin juttu on kuitenkin joku kastike/tahna, ettei makuelämys jää liian kuivakaksi! Soijakastikkeella ja limellä maustettu pekaanitahna oli niin hyvää, että sitä olisi tehnyt mieli lusikoida suuhun ihan sellaisenaan. Myös vaikkapa hummus tai guacamole olisi varmasti herkkua.Salaattirullat

tukevalehtistä vihreää
täytteitä maun mukaan: erilaisia suikaloituja kasviksia ja yrttejä
myös esim. tofu ja halloumi voisi toimia hyvin

Pekaanitahna (riittää n. neljään isoon rullaan)

1 dl pekaanipähkinöitä
1/2 rkl soijakastiketta
puserrus limeä
1/2 tl jeeraa
1 tl vettä tarvittaessa

Laita tahnan ainekset esim. monitoimikoneeseen ja surauta tasaiseksi tahnaksi. Lisää hieman vettä jos massa tuntuu liian jäykältä.

Kokoa rullat levittämällä lehdelle ensin pekaanitahnaa ja kokoa täytteet päälle. Taivuta alareuna ylös, ja reunat keskelle. Jäykempi rulla kannattaa kiinnittää vaikka puutikulla. Rullat voi halutessaan myös tarjoilla puoliksi leikattuina.

Pekaanitahnan idea muokattuna täältä.
SHARE:

4 kommenttia

 1. Mikä ihana eväsidea! Suolaista ja raikasta välipalaa tekee usein töissä mieli, ja välillä meinaa loppua ideat kesken. Kiitos vinkistä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eväs-ideoita ei kyllä ikinä ole liikaa! Kiva jos sait inspiraatiota :)

   Poista
 2. Wau, mahtava idea! Hanna

  VastaaPoista

Blogger Template Created by pipdig