Pääsiäinen on kohta ihan nurkan takana, tästä merkkinä suklaamunavuoret saapuivat jo muutama viikko sitten kauppoihin. Omat juhlapyhäni menevät tänä vuonna ei-kovin-perinteisissä tunnelmissa Berliinissä, mutta lapsena pääsiäinen oli yksi vuoden kohokohdista. Virpomisella ja karkeilla saattoi olla osuutta asiaan (ja kyllä, olen kotoisin Pohjanmaalta ja virpominen palmusunnuntaina on jotenkin väärin).
Yritin miettiä mitä perinteisiä pääsiäisherkkuja tiedän, ja suklaamunien, mämmin (jos se lasketaan herkuksi) ja pashan lisäksi oli aika hiljaista. Koska perinneherkut eivät ole vahvuuteni niin luodaan sitten uusia perinteitä. Kuten esimerkiksi pääsiäisjäätelö. Mielestäni jäätelökauden voi muutenkin hyvin aloittaa viimeistään nyt (mitä pienestä takatalvesta).
Sain Blogiringin ja Expertin kampanjan kautta valita yhden keittiön pienkodinkoneen ja valinta oli lopulta aika selkeä. Kaikki niin sanotusti tarpeellinen keittiöstäni jo löytyy, mutta olis-kiva-saada -kategoriassa oli selkeä jäätelökoneen mentävä aukko. (Jos alkoi laitehankinnat kiinnostamaan niin tsekkaapas postauksen loppu ja arvonta.)
Valkkasin verkkokaupasta Krupsin laitteen ja ilmoitus tilauksen saapumisesta tuli ripeästi muutaman päivän sisällä tilauksen teosta. Kävin noutamassa paketin Itiksen uudistuneesta liikkeestä, toki kuljetus suoraan kotiovelle olisi onnistunut myös pienestä lisämaksusta. Isompien laitteiden kohdalla myös asennus hoituu Expertin puolelta ja arvokkaampiin laitteisiin on saatavilla Huoleton Turva -vakuutus, joka kattaa kaikenlaiset vahingot huomattavan laajasti, minimaalisella omavastuulla.
Olin ihan positiivisesti yllättynyt jäätelökoneen ulkonäöstä, se ei ole mitenkään lelumainen vaan jopa ihan tyylikäs. Sitten suuri dilemma: mitäs jäätelöä sitä valmistaisi! Keltainen (mango, ananas..) jäätelöpallero olisi tietysti se kaikkein ilmiselvin pääsiäiseen sopiva valinta, mutta mielestäni hedelmäiset jäätelöt toimivat paremmin sorbetteina, ja niitä voi helpoiten tehdä ihan vaan pakastamalla ja muusaamalla yhdessä kohmeisen banaanin kanssa.
Mutta nyt kun minulla on tämä hieno laite niin halusin ehdottomasti tehdä ei-sorbettimaista jäätelöä. Päädyin lopulta kokeilemaan vegaanista (raaka)jäätelöä, jonka kermaisuus tulee kookoksesta. Lopputuloksen maku on itse asiassa hyvin lähellä tavallista kermajätskiä. Ja koostumus! Itseäni on aina vähän harmittanut itsetehdyn jäätelön hileisen jäinen (tai vaihtoehtoisesti ylisulanut) koostumus, mutta jäätelökoneella saa ihan oikeaa jäätelöä. Seuraavaksi voisi kokeilla jotain maitopohjaista..tai jogurtti!
Makuideoita olisi myös ollut paljonkin, mutta minttusuklaa kutkutteli eniten. Käytin jäätelössä mintturaakasuklaata jonka voi tietysti valmistaa itse, tai sitten jos laiskottaa (kuten minua), niin ostaa valmiina. Jos käytät kaupan suklaata, tsekkaa että se on sellaista lohkeavaa, kovaa raakasuklaata, eikä pehmeän sulavaa (niinkuin jotkut ovat).
Idean perusjäätelöön, jonka pohjana käytetään liotettuja cashew-pähkinöitä ja kookoskermaa, poimin Minimalist Baker-blogista. Tuttuja ainesosia mm. raakakakkujen maailmasta. Jäätelön voi valmistaa myös ilman konetta pakastamalla massan ja sekoittelemalla sitä rivakasti n. puolen tunnein välein, mutta silloin koostumuksesta ei tule ihan samalla tavalla normijäätelömäinen.
Minttusuklaajäätelö (n. 1 litra)
3,5 dl cashew-pähkinöitä (liota vähintään 4h)
4 dl kookoskermaa
1 dl nestemäistä makeutusta (esim. kookosnektaria)
muutama tippa piparminttu-uutetta
3 rkl sulaa kookosöljyä
1 dl vahvaa tuoretta minttua
n. 60g (minttu)raakasuklaata
halutessa: pieni ripaus spirulinaa (väriksi)
Laita ainekset blenderiin ja surauta täydellä teholla täysin sileäksi. Huom. jos blenderisi ei ole supertehokas voi olla parempi jättää tuore minttu pois ettei jäätelöön jää isoja mintunpalasia. Mintunlehtiä voi toki myös keittää hetken kookoskermassa jolloin niistä irtoaa hyvin makua (siivilöi mintunlehdet pois). Up to you. Maista lopulta että minttu- ja makeutustaso on sopiva.
Ota pakastimesta jäätelökoneen kulho, kokoa laite ja kaada massa koneeseen. Pidä laite käynnissä kunnes jäätelö on valmista (eli kun massa on jämähtänyt ja pyörii ns. paikoillaan). Tuolla Krupsin laitteella tähän meni n. 20 minuuttia.
Leikkaa raakasuklaa pieniksi paloiksi ja sekoita jäätelömassan sekaan. Pyörittele palloiksi ja tarjoile heti. Näin valmistettuna jäätelö jää aavistuksen pehmeäksi. Jos haluat sellaista ihan kovaa jäätelöä, kaavi massa koneesta rasiaan ja laita pakkaseen n. tunniksi, ja pyörittele vasta sitten pallot.
Ja se arvonta!
Yksi teistä voittaa 100 € lahjakortin Experttiin, ei kuulkaas hassumpi palkinto ollenkaan! Sillä saa esimerkiksi tämän käyttämäni jäätelökoneen, tai vaikka mitä muuta kivaa (lahjakortti käy koko valikoimaan).
Osallistu arvontaan kommentoimalla alle onko itselläsi jotain sellaista tiettyä ruokaa/juomaa/herkkua, mikä liittyy nimenomaan pääsiäiseen. Huom. anonyymit: jätäthän kommentin yhteyteen sähköpostiosoitteesi niin saan voittajan mahdollisimman nopeasti kiinni. Arvonta päättyy ensi viikon maanantaina 30.3. klo 10.00. Onnea arvontaan! Edit: arvonta on päättynyt.
Pikkutipukin haluaa jäätelöä!
Yhteistyössä Expert.
Pääsiäisenä on ihan pakko saada äidin valkosipuliperunoita ja lammasta! :) Sun tekemä jäätelö kuulosta myös toooosiii hyvältä!!
VastaaPoistaMämmi kuuluu pääsiäiseen, mutta näin gluteenittomuuden myötä se jää kyllä syömättä.
VastaaPoistaSääli :/
Minun pääsiäiseeni on kuulunut jo parin viime vuoden ajan raakamämmi, jonka ainesosina toimivat idätetty tattari, kuivattu appelsiinijauhe, kuivatut luumut sekä carobjauhe. Tuhdin herkun päälle olen tykännyt lisätä appelsiinimehulla ohennettua cashew"kermaa". Niin hyvää ettei sanotuksi saa! :)
VastaaPoistaPääsiäisenä pitää olla pavlovaa. Ja lammasta.
VastaaPoistaOnko toi jäätelökone just litran vetoinen vai saako sillä ehkä aikaan isommankin satsin? Kesäksi nimittäin hankin jäätelökoneen, oon siitä jo monta kesää haaveillut.
Tuotetiedoissa luki että 1,6 litraa eli saa vähän isomman satsin myös. Mä luulen että mulla on ens kesänä tuo laite harva se päivä surisemassa :D
PoistaPääsiäisen herkut vaihtelee joka vuosi koska haluan aina kokeilla kaikenlaista :) Mutta kyllä pääsiasmunat kuuluu ehdottomasti pääsiäiseen....
VastaaPoistasaapas.tossu@hotmail.com
Pääsiäisenä syön ehdottomasti suklaamunia ja mämmiä :)
VastaaPoistaidatraff@hotmail.com
Suklaamunat (varsinkin Kinderit) kuuluvat pääsiäiseen! Myös lammasta tulee syötyä :)
VastaaPoistaPääsiäiseen on aiemmin kuuluneet mämmi, suklaamunat ja rahkaiset herkut. Nykyisen viljattoman, maidottoman ja sokerittoman ruokavalion myötä nuo kuitenkin jäävät pois. Ajattelin mennä ihan normi ruuilla - ehkä jokin keltainen tai vaaleanvihreä herkku voisi kaunistaa pääsiäispöytää. :)
VastaaPoistaIhanan näköinen jäätelö! Mulla pääsiäiseen kuuluu vähän se suklaa, mutta kaikki raikas ja hedelmäinen. Viimeksi tein mangosta pääsiäis-raakakakkuja. Ja se mämmi, jota voin kyllä syödä niin paljon yksikseni etten edes kehtaa myöntää :D
VastaaPoistaPääsisäiseen kuuluu ehdottomasti mämmi kerman kanssa! Ja suklaamunat maistuu kans :D
VastaaPoistariinaa.kopa@luukku.com
Ääk miten herkullisen näköstä jätskiä! Minttusuklaa = paras jätskimakupari ikinä koskaan.
VastaaPoistaMun pääsiäiseen kuuluu aina suklaamunat, kaikki muu on toissijaista. :D Tänä vuonna vois tehä raakasuklaiset versiot....
Porkkanakakku on herkku, jota meillä on aina syöty pääsiäisen aikaan! :)
VastaaPoistammyheartishere@gmail.com
Pienempänä pääsiäiseen kuuluivat aina suklaamunat! (Ja tietty muutkin virpomispalkat ;) ) Tänä vuonna ajattelin kokeilla suklaista appelsiiniraakakakkua :).
VastaaPoistamaani98@hotmail.com
Viime pääsiäisenä kokeilin ensimmäisen kerran paleo-pashaa Novellen makuelämyksiä sivustolta. Se oli niiin hyvää, mutta ajattelin tehdä tänä vuonna rahkaisemman version vanhaa ohjetta muokkaamalla. Suklaa on toinen ehdoton pääsiäisherkku.
VastaaPoistakatjusni@gmail.com
Ei pääsiäinen ole mitään ilman mämmiä hiukan vatkatun vaniljalla maustetun kerman kanssa :) pääsiäisenä kuuluu syödä myös paaaaljon suklaata ja seuraavalla viikolla sitten innostua keventämään "kesäkuntoon" :D
VastaaPoistaMeillä on aina syöty pääsiäisenä avokado-kananmunia :) sen lisäks mangosta on aina loihdittu jotain sen ihastuttavan värin vuoksi :)
VastaaPoistaVarpeannika@gmail.com
Kindermunat ja kinderpiirakka, nams! :)
VastaaPoistaLaurasusanna1@outlook.com
Mämmimuffinsit ovat täällä olleet parina pääsiäisenä pöydässä :)
VastaaPoistarahkapiirakkka tai rahkatorttu, oranssisilla ja keltaisilla koristeilla eli ananaksella ja persikalla : ) anniiina.t@gmail.com
VastaaPoistaMämmi vaniljakastikkeen kera ja suklaamunat, silloin tällöin myös lammasta.
VastaaPoistas.kansakoski(at)luukku.com
Nam, ihanan näköinen jäde! Ja pääsiäiseen kuuluu ehdottomasti isoäidin tekemät rahkaherkut ja jäädykkeet :)
VastaaPoistaParasta pääsiäisherkkua olen syönyt Milanossa muutama vuosi sitten. Karitsaa se oli ja ah vei kielen mennessään :) Jäätelökone olisi iak huippu :) emma.juga (at) gmail.com
VastaaPoistaLapsuuden pääsiäismuistoihin yhdistyy samettisen pehmeä mangosose, jota tää herkkusuu tykkäsi syödä paljaltaan rahkan kanssa! Sosetta pitikin aina ostaa purkki ylimääräistä, jotta sosetta riitti äidillekin mangojuustokakkujen leivontaan.
VastaaPoistariikka.s.turunen ( a ) gmail.com
Äidin äidin tekemä pasha oli ehdoton pääsiäisherkku lapsuudessa :)
VastaaPoistaNami mä rakastan minttua ja jäätelöä, joten tätä on pakko päästä tekemään! Mulla pääsiäiseen kuuluu kaikki ihanat ja vegaaniset salaatit sekä tempeh! :))
VastaaPoistaPääsiäiseen kuuluu mämmi, mielellään vaniljakastikkeen kanssa.
VastaaPoistaKevään ekat tuoreet villivihannekset (toivottavasti) ja niistä väsätyt herkut!
VastaaPoistaPashaa ehdottomasti!! Pääsäiäinen ei ole mitään ilman sitä!!
VastaaPoistaJa ei ruoka puolella pääsiäisen hitti on ehdottomasti rairuoho johon tiputeltu tipuja ja suklaamunia. :)
jonna.harjunen@gmail.com
Mun pääsiäisherkku on ehdottomasti mämmi. Oi nam nam nam! ^_^
VastaaPoistaSuklaa on se pääsiäisherkku! :P
VastaaPoistaMämmi, se perinteinen herkku. Ja suklaamunat, aina pitää olla sen verran lapsi.
VastaaPoistamaiqquu(at)gmail.com
Äidin leipomat rahkapullat. Nams.
VastaaPoistaHmm. Piti ihan miettiä.. mutta en vaan keksi onko mitään perinteistä pääsiäisherkkua!
VastaaPoistaKamalaa! Tietysti mämmiä muutama lusikallinen, suklaamunia...mutta Se Oikea, jota on PAKKO saada puuttuu kokonaan.. Tämä täytyy korjata ja miettiä joku kiva herkku :D
Joki jota voisi syödä hyvällä omalla tunnolla :D
mutkumiehaluun at gmail.com
Mulla ei oikein ikinä oo ollut mitään sellasia kunnon pääsiäisruokia, suunnilleen jossain yläasteen kotitalouden tunneilla ainoastaan tuli tehtyä lähempää tuttavuutta pääsiäisen ruokien kanssa. Viime kuitenkin vuonna ihastuin mämmiin. En aiemmin ollut tykännyt siitä hirveemmin, mutta uskaltauduin pitkästä aikaa maistelemaan viime keväänä, ja ai että. Ihan mielettömän herkkua! Ei ehkä tee parasta masulle, mutta kerrankos sitä :D
VastaaPoistazzzzippie@gmail.com
Ne pienet suklaamunat! Vaihdoin tosin pescovegetaristista vegaaniksi vuoden alussa, joten tänä vuonna täytyy keksiä jotain muuta
VastaaPoistaHimoitsen joka pääsiäinen maraboun kreemitäytteisiä suklaamunia, mutta pitäisi keksiä jotain muuta kun nykyään pyrin olemaan vegaani :-D Tätä jäätelöä on kyllä pakko kokeilla!
VastaaPoistaSuklaamunat, etenkin kinderit on ehottamasti pääsiäisen juttu! Aivan parhaita:)
VastaaPoista-Josefiina (emilia.tissari@gmail.com)
Lammas on meillä sellainen ruoka,jota syödään vain pääsiäisenä ja tietysti mämmi.
VastaaPoistahamalainentm@gmail.com
Vaikka olenkin ollut virallisesti aikuinen jo useamman vuoden, on vanhemmillani edelleen tapana ostaa minulle suklainen pääsiäismuna :) Viime aikoina olen innostunut myös kehittelemään erilaisia pääsiäisleivonnaisia, joissa kellertävä värimaailma on olennaisessa osassa!
VastaaPoista- Viola violavioletta(at)luukku.com
No mämmi tietysti! :D Oon ihan hulluna mämmiin.
VastaaPoistaPääsiäisenä pitää olla pashaa. Mämmikin oli ennen ykkönen, mutta gluteenittomana ei taida mistään saada.
VastaaPoistaOon ihan hulluna pashaan :) Vielä kun keksis jotenkin vähän terveellisemmän version siitä...
VastaaPoistaSuklaamunat ja pasha <3 !
VastaaPoistajohanna--r(at)hotmail.com
Meillä on mämmi kyllä aika perinteinen. Tänä vuonna voisi koittaa tehdä sitä itse ;) Lisäksi suklaamunat kuuluvat meidän pääsiäiseen. Onnistuiskohan raakasuklaaversiona tehdä itse ;)
VastaaPoistaMämmi ja rahkapiirakka.
VastaaPoistamarsar69@luukku.com
vegaanin pääsisäiseen tämä jäde on kiva lisä. Itse menen pääsiäisen läpi raakasuklaalla ja kokeilen aina jotain uusia täytteitä konvehteihin.
VastaaPoistaPääsiäisenä on parasta äidin valmistama yrteillä ja valkosipulilla maustettu karitsan paisti! :) emmapuutio@gmail.com
VastaaPoistaImelletty mämmi ja suklaa ovat erottamaton osa pääsiäistä.
VastaaPoistasarppa99@gmail.com
Mämmi ja kerma :)
VastaaPoistaEhdottomasti suklaamunat, kindermunat erityisesti! :)
VastaaPoistajen-ny93@hotmail.com
Lammas ja perinteisesti piilotetut kindermunat taitavat olla suosikkejani! Kyseinen jäätelö olisi kyllä mahtava lisä, nam
VastaaPoistaItsetehty pasha ja suklaamunat, nam!
VastaaPoistaameliarose211@gmail.com
äitin tekemä pasha! ilmeisesti "oikee" pasha on sellasta kovempaa tai siis pysyy pystyssä? sellasta en oo koskaan maistanu, vaan äitin valuvaa pashaa pullan päällä, NAM!
VastaaPoistaPääsiäisen ehdoton herkku on mämmi!:) Tämä jäätelö voisi kyllä myös päästä testiin!
VastaaPoistaWww.antaapaivanpaista.blogspot.com
Oon niiiin pitkään kyllä miettinyt jäätelökoneen hommaamista, mutta koskaan en ole oikein raaskinut. Tällaiset ihanat jäätelöohjeet ei kyllä vähennä hinkua yhtään!
VastaaPoistaPääsiäiseen kuuluu (perinteitä kunnioittaen) lampaanpaisti ja mämmi. Lammasta syön muulloinkin ja toisaalta mämmin syöminen aina kaduttaa, kun tuntuu siltä, ettei vatsa oikein arvosta. :D
Näyttää überherkulliselta!! Mun lempparijäätelömaksu, minttu-suklaa.
VastaaPoistaEkana tulee mieleen mämmi :D
merikukka(a)gmail.com
Mämmi ja suklaamunat tietty, meillä ei sen erikoisempia perinneherkkuja :D Olisi kyllä siistiä hommata jäätelökone!
VastaaPoistasaya
sayav(a)hotmail.fi
Mämmi ja vaniljajäätelo, yhdessä. Nam!
VastaaPoistaanni.rorke(a)gmail.com
Pienestä pitäen ollaan aina syöty pashaa ilman rusinoita ja mantelipaloja perheen kesken(,koska kolme isoveljeni ovat olleet niin nirsoja että ei saisi tulla mitään "outoja paloja" :D ) ja mignon suklaamunat on äiti (aka. pääsiäispupu) aina piiloittanut meidän pihalle, ja me sitten aina innokkaina etsitään niitä!
VastaaPoistaSyön mielelläni pashaa, jos joku tarjoaa :) En ole koskaan itse tehnyt, mutta mun pitäisi varmaan itsekin kokeilla :)
VastaaPoistajolannian@gmail.com
Ehdottomasti suklaa munat ja persikka-rahkapiirakka :)
VastaaPoistamari.h_84@netti.fi
Minulla sitruuna kuuluu vahvasti pääsiäiseen, ei väliä onko kyseessä ruoka, jälkkäri vai leivonnainen. Ja suklaa tietenkin! ;)
VastaaPoistaellipsi97@gmail.com
Kyllä se on mämmi millä tulee herkuteltua pääsiäisenä! :)
VastaaPoistakata10.11@hotmail.com
Mämmi :)
VastaaPoistaKoska mämmi on pahaa mutta kuuluu suomalaiseen perinteeseen ja perinteitähän pitää lapsille opettaa.. Olen säveltänyt siitä herkullisen rahkan. Sopii lastenkin suuhun :) Meilläkin käyvät lapset virpomassa ja meillä käy virpojia.. Suklaamunia piilotellaan kotiin.. niitä sitten haeskellaan kuuma kylmä periaatteella. harmi vaan että olen jäävi..
VastaaPoistabikkenpilttuu@hotmail.com
kyllä suklaamunat kuuluu pääsiäiseen. :)
VastaaPoistamaria@live.fi
Pääsiäiseen kuuluu meillä aina pasha, muuten ruokaperinteet vaihtelevat vuosi toisensa jälkeen.
VastaaPoistaMinulla se on kyllä rahkapiirakka ja tietty se mämmi. Osallistun arvontaan. ;)
VastaaPoistaPääsiäisenä on ehdottomasti saatava mämmiä vaniljakastikkeella sekä suklaamunia =). Mukaan mahtavaan arvontaan!
VastaaPoistasiinatar@gmail.com
Osallistun arvontaan ja lampaanliha on pääsiäisenä aina parasta. Salli.moilanen36@gmail.com
VastaaPoistaMämmi, pasha, lammas ja suklaamunat :) tiinahonkane@gmail.com
VastaaPoistaKyllä se on se perinteinen lammas – sekä tietysti suklaamunat!
VastaaPoistamammapaivakirja@gmail.com
Pääsiäiseen liittyy aina mämmi ja suklaamunat! Mämmistä en edes niin välitä, mutta joten sitä kuuluu syödä kerran vuodessa.
VastaaPoistaPauliina.kaario@gmail.com
omg this looks super deliciouuuus :)
VastaaPoistahttps://aspoonfulofnature.wordpress.com/
Kyllä se on Pasha jota vaan pääsiäisenä nautitaan. Mukana arvonnassa.
VastaaPoistaLämmin mämmi ja sulatetut pakastemansikat, nam!
VastaaPoistaHupsis törttöilin vahingossa... Aiemmin suklaamunat, mämmi ja mango hyydykekakku on ollu ne lempparit mutta tänä vuonna sokerin ja viljojen jättämisen takia pääsiäisenä syödään mango-persikka raakakakkua!
VastaaPoistaMämmi on ollut aina oma pääsiäislempparini. Surkuttelin pitkään gluteenittoman mämmin perään, kunnes viime keväänä sain tuliaisina ropposellisen! Se oli ihanaa. :)
VastaaPoistaMämmi on se pääsiäisen juttu, tosin vain vaniljavaahdolla uppoaa :)
VastaaPoistaKorkeintaan suklaamunat, sillä ainakin mämmi ja lammas -ei kiitos!
VastaaPoistamarja-anneli@luukku.com
Pääsiäiseen kuuluu suklaamunat, sellaiset joissa on yllätys sisällä :) Myös pasha on hyvää.
VastaaPoistaminnapo1(at)gmail.com
Pääsiäisen lähestyessä mummi leipoo aina jonkinsortin rahkapullaa rusinoilla... Lapsena haali pöydästä enemmän niitä makeita suklaamunia, mutta nyt raikas rahkapulla/piirakka maistuu erityisesti! Viime pääsiäisenä pääsin maistamaan gluteenitonta tattarista tehtyä mämmiä, ja ihastuin!
VastaaPoistaEhdottomasti persikka-rahkapiirakka <3
VastaaPoistadecorationoflife@gmail.com
Aina rakastin äidin tekemää pashaa, jossa kuivattujen sokerihedelmien esim. kirsikan paloja- nyt nää on multa kielletty �� mutta mikään ei viimeaikoina oo lohduttanut niin paljon kuin tämä sinun blogi. Synttärinä tein sen huipun raakasuklaakakun se meni vilauksessa, muruakaan ei jäänyt �� mm. pizzaa ja nameja on väännetty ja gram jauhot kovassa käytössä - ihan mielettömiä reseptejä. Iso kiitos Lotta!
VastaaPoistadisa.holmberg@gmail.com
Kiitos kauniista sanoistasi <3
PoistaPääsisäiseen kuuluu pitkään haudutettu lammas ja minttu!
VastaaPoistaIhania reseptejä ja kuvia blogissasi! Tein viime viikonloppuna ohjeellasi brownieita ja hyviä tuli(, vaikka hieman liian raakoja, koska olin malttamaton... Ja ei yhtä hyvän näköisiä kuin kuvissasi. :D). Lisäsin taikinaan myös hieman chaiteehaudutetta ja brownieista tuli mukavan mausteisia :)
kupiainenannaliisa@gmail.com
Hei,
VastaaPoistaJa kiitos arvonnasta! Itse ajattelin tehdä pääsiäisenä (tai aikaisemmin) kookoskermasta pannacottaa. Valmiin pannacotan viimeistelen passionhedelmällä, nam :)
Terkuin Minna Oinaala (oikku74@gmail.com)
Jääteökone ois kiva ;) Ja tuo sun resepti näyttää ja kuulostaa niin hyvältä !
VastaaPoistaherkkujenhelmia@gmail.com
Jäätelökone alkoi todella houkottelemaan :) Appelsiiniriisi ja lammas on meidän pääsiäisperinteitä.
VastaaPoistaPasha ja mämmi ovat jokavuotisia perinteitä.
VastaaPoistaeeva22@hotmail.com
Pääsiäseen kuuluu ennen kaikkea suklaata, mutta lammas valkosipuliperunoilla ja minttuhyytelöllä on kyllä myös hyvä pääsiäisruoka.
VastaaPoistamämmi maistuu pääsiäisenä vaniljasoijakerman kera, vaikka muuten gluteenittomalla elelläänkin. ah nam! Nuorempana kulutin yksin puolen kilon paketin parissa päivässä.
VastaaPoistaoo.na@hotmail.com
Pasha on ehdoton pääsiäisen herkku! Ihanan raikasta ja makeaa. :)
VastaaPoistarosmariiniruusu@gmail.com
Ehdoton lemppari on mämmi-mudcake, gluteeniton ja omatekemä sellainen! :-) Löysin joskus reseptin netistä ja sen jälkeen on sitä ollut saatava AINA pääsiäisenä (ja krhm... synttäreinä...jouluna...juhannuksena...vappuna...naapurin lastenvahdin nimipäivänä...) XD
VastaaPoistaoona.niemela@hotmail.com
Mukana arvonnassa :) Pasha meilläkin pääsiäisen suosikki.
VastaaPoistajohannakautto@hotmail.com
Pääsiäismunat ja pasha kuuluvat olennaisesti pääsiäiseen.
VastaaPoista-minttu47-
minttu47@gmail.com
Mukaan arvontaan! Omalla kohdallani pääsiäiseen kuuluvat ehdottomasti suklaamunat, pasha ja mangojuustokakku :)
VastaaPoistasuvikaukiainen@live.fi
Suklaa on olennainen osa pääsiäistä, ja tänä vuonna nautimme sitä raakakakun muodossa.
VastaaPoistainfo@mehukekkerit.net
Pienenä mummu aina piilotti mun etsittäväksi monta pääsiäismunaa, kun mentiin sinne viettämään pääsiäistä, se oli ihanaa, hih! Monena vuotena ollaan tehty pashaa tai pavlovaa taikka mangojuustokakkua (viime vuonna maidottomana) :)! Tänä vuonna tarkoituksena olis tarjota suklaata jonkin raakakakun/browniesien muodossa sekä jotakin mangoherkkua varmaan ;)
VastaaPoistaSiis pakko sanoa kindermunat :-D tulee niin lapsuus niistä mieleen ja mummi tuo niitä edelleen mulle!
VastaaPoistanoraemilia.seppala (at) hotmail.com
Mullekin kyllä kelpaisi jäätelökone! Olen haaveillut siitä vuosia, mutta aina on jotain tärkeämpiä hankintoja mielessä :)
VastaaPoistaMämmi on mulle ehdoton pääsiäisherkku. Viime vuonna tein mämmi-suklaamoussea, joka oli kyllä ihan älyttömän hyvää!
elina@chocochili.net
Kiitos jäätelöohjeesta! Jäätelökoneella olisi käyttöä meilläkin :) Pääsiäisherkuista perinteisiä ovat suklaamunat ja hedelmäinen kakku kahvipöytään.
VastaaPoistasatu.teerimaki@gmail.com
Ehdottomasti mämmi vaniljakastikkeella! Tai vaniljakastike mämmillä ;) lapsena inhosin mämmiä, mutta nykyisin se on mitä suurinta herkkuani. Täytyy toppuutella, etten raahaisi kaupasta isoja mämmilaatikoita kotiin ennen pääsiäistä :) speuhkur@hotmail.com
VastaaPoistaMignon-munat ovat ehdottomia! sinipit@gmail.com
VastaaPoistaMaistoin pashaa eka kerran viime vuonna ja se oli ihanaa! Muuten kaikki raikkaan sitruunaiset jälkkärit ovat mieleeni, esim. sitruunarahka / -mousse / -posset. myymeri@hotmail.com
VastaaPoistaSitruunainen mousse olisi ihanan raikas!
VastaaPoistaleena.kaasila@arkjr.fi
Persikkarahkapiirakka! VirtaHenna@@gmail.com
VastaaPoistaRahkapiirakka, jossa on persikkaa on kyllä oma suosikki ja sopii mielestäni hyvin pääsiäiseen :)
VastaaPoistamistletoe@luukku.com
Kyllähän se on ehdottomasti se suklaa, mikä kruunaa pääsiäisen! :)
VastaaPoistameoj_@hotmail.com
Persikkarahkaa tehtiin aina kotona, kun olin lapsi! paivi.pitkanen5@luukku.com
VastaaPoistaIlman suklaamunia ei tule pääsiäistä!
VastaaPoistamarvu954@hotmail.com
Itsellä pääsiäiseen kuuluu juuri se mämmi kerman kera sekä suklaamunat. :)
VastaaPoistaOli muuten tosi herkun kuulonen jäätelöohje!
heini.tiilikka@gmail.com
Leivon pääsiäisenä aina rahkapullia!
VastaaPoistasinilintu_(at)hotmail.com
Suklaamunat tietenkin ja ehkäpä joku sitruunaisen raikas juustokakku :)
VastaaPoistakati.kaijansinkko@hotmail.fi
Mämmi ja pasha kuuluu ehdottomasti! :) annamaija.niemelainen@gmail.com
VastaaPoistaLapsuudesta asti äitimme on järjestänyt minulle ja veljelleni pääsiäisenä munajahdin - näin tapahtui vielä viime vuonnakin vaikka ikä lähentelee jo 25 vuotta. Suklaamunat (ja mämmi) kuuluu siis hyvin olennaisena osana mun pääsiäiseen.
VastaaPoistakaisu.kosonen (at) hotmail.com