keskiviikko 14. tammikuuta 2015

TAIVAALLISEN SUKLAAKAKUN TOINEN TULEMINEN


Saatat muistaa Taivaallisen Viljattoman & Maidottoman Suklaakakun reilun vuoden takaa (tai jos et niin kannattais tsekata).

Vaikka kyseinen melkein-raakakakku sinällään onkin jo about täydellinen, ikuinen virittelijä minussa halusi kokeilla pientä tuunausta. Mitä tapahtuu kun joukkoon sekoittaa hieman maapähkinävoita, tuleeko kakusta jopa entistä parempi? Jos tykkäät maapähkinävoista niin sanoisin että kyllä. :) Kakkuun tulee ehkä aavistuksen pehmeämpi, melkein moussemainen koostumus. Kumpi versio tahansa, lopputuloksella saa jälkkäripöytään takuuvarman wow-elämyksen.

Seuraavaksi vuorossa: minttu-edition.


The suklaakakun maapähkinävoiversio (∅18cm) 

1,5 dl pähkinöitä (saksan- tai pekaanipähkinöitä)
3 pehmeää taatelia
pieni ripaus suolaa

1,5 dl kookosmaitoa (huom! sitä jähmettynyttä osaa)*
6 pehmeää taatelia
60 g (sokeritonta) erittäin tummaa suklaata

1/2 dl maapähkinävoita

suolapähkinöitä
kookoskermavaahtoa
suklaalastuja

* Esivalmisteluna laita tölkki kookosmaitoa edellisenä päivänä jääkaappiin (valitse sellainen jossa on mahd. korkea kookospitoisuus, esim. Pirkalla on yllättävän hyvä).

Muusaa blenderissä/monitoimikoneessa pohjan ainekset muruksi. Tästä pohjasta tulee karkeampi ja vähemmän "taikinamainen" kuin normaalisti raakakakuissa. Ideana on hakea sellaista keksimurumaista koostumusta. Taputtele massa vuoan pohjalle.

Sulata suklaa varovasti esim. vesihauteessa (itse käytin xylitolilla makeutettua suklaata, jos käytät täysin makeuttamatonta, täytteeseen voi lisätä hieman lisämakeutusta mikäli tarpeen). 
Avaa kookosmaitotölkki ja kaavi jähmettynyttä osaa tarvittava määrä blenderiin taateleiden, suklaan ja maapähkinävoin kanssa, ja blendaa täydellä teholla kunnes täyte on täysin sileää. Tsekkaa maku (pitäisi olla aikas hyvää).

Kaada täyte pohjan päälle, ja laita vuoka jääkaappiin jähmettymään muutamaksi tunniksi.


Koristele jähmettyneestä kookosmaidosta vispatulla kookoskermavaahdolla, suklaalastuilla ja murskatuilla suolapähkinöillä. Huom. kookoskerma ja pähkinät kannattaa laittaa vasta juuri ennen tarjoilua, kylmässä säilytetyt suolapähkinät saattavat menettää rapeuttaan ja kookosvaahto muuttuu helposti turhan jähmeäksi.





SHARE:

12 kommenttia

  1. Oijoi miten ihanalta tää kuulostaa :) Voiks kertoo tarkemmin, että mitä suklaata käytit?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo toki, pitikin laittaa se tuonne tekstiin mutta unohtui. Eli käytin Plamilin suklaata, myydään 45 gramman levyinä. Oon nähnyt ainakin Kampin Supermarketissa ja Ruohonjuuressa. :)

      Poista
    2. Löyty linkkikin: http://kauppa.ruohonjuuri.fi/sokeriton-tumma-suklaa/PLAMIL-5013092051459/dp

      Poista
    3. Ihanan kuuloista! Onko käyttämäsi taatelit jotain muuta kuin ne kuivatut taatelit, joita myydään markettien pähkinä/kuivatut hedelmät-osastolla? Ne, joita olen käyttänyt on sellaisia isohkon viinirypäleen kokoisia, ja niitä varmaan pitää olla enemmän luin 3? Mä olen laittanut niitä pohjaan yleensä 10-15":D

      Poista
    4. Itse asiassa on, ne pussiversiot on mun makuun liian kuivia koppuroita. Eli ostan hedelmäosastolta sellaisessa pahvirasiassa myytäviä, kannessa saattaa lukea "fresh dates" eli ns. tuoretaateleita. Näitä on helpompi käsitellä kun menevät tahnaksi helposti ja kokoakin löytyy enemmän :)

      Poista
  2. Seuraavan kun saisi pähkinättömänä esimerkkinä, olisi kiva :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Laita pohjaan pähkinöiden tilalle siemeniä ja jätä maapähkinävoi pois (niinkuin ekassa versiossakin oli)? :)

      Poista
  3. Paljonko tässä maistuu kookos? Oon tehnyt kerran sillä sun superhyvällä raakakakkuohjeella sellasta marjaista kaverusta, ja nyt houkuttelisi testata tätä :)

    Heh toivottavasti mun kommentteja ei tuu nyt miljoonasti, oli jotain pikku häikkää :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun mielestä tässä ei maistu yhtään kookos, pelkästään suklaa. Kookosmaito on itsessään kuitenkin aika neutraalinmakuista ja se on helppo "peittää", varsinkin tummalla suklaalla.

      Ei hätää, ei tullut kuin yks kommentti. :)

      Poista
  4. Moikka!

    Sopisikohan täytteeseen muutama tippa piparminttuöljyä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siihen tuolla tekstissä epämääräisesti vähän viittasinkin että seuraavaa versiota voisi kokeilla maustaa mintulla. Mutta silloin voi olla parempi jättää maapähkinävoi pois ettei maut riitele keskenään (?), laittaa tilalle vaan vähän enemmän kookosmaitoa. Tule kertomaan miten kävi jos kokeilet! :)

      Poista
  5. Oletko pakastanut tätä?

    VastaaPoista

Blogger Template Created by pipdig