perjantai 23. tammikuuta 2015

LAKRITSI-VANILJA RAAKASUKLAAKONVEHDIT


Hulluja nuo ulkomaalaiset kun eivät ymmärrä lakritsin ja erityisesti oikein suolaisen salmiakin päälle (poislukien mm. hollantilaiset). Vein kerran tuliaisiksi ulkomaalaiselle tuttavalle sellaisia Halvan nelikulmaisia salmiakkeja ja ilme oli maistamisen jälkeen kyllä näkemisen arvoinen. Aika nopeasti kaveri juoksi kylppäriin ja sylkäisi mustan möykyn lavuaariin kiroillen saman jotain myrkystä. Eikä ollut edes mitään erityisen ärtsyä salmiakkilajia se.

Minä sensijaan <3 suolainen lakritsi ja salmiakki. Salmiakkisuklaa sen sijaan..siitä en ole koskaan ollut ihan vakuuttunut. Se on niin väärin että on jo oikein..? Silti teki mieli kokeilla valmistaa lakritsaista raakasuklaata ja yhdistin sen varmuuden vuoksi lempeän makuiseen vaniljaiseen valkosuklaaseen. Ja kuinkas ollakaan – tykkäsin! 


Valkosuklaakerroksesta tulee kermaisempi kun sekoittaa joukkoon cashew-voita. Kaupan valmisvoi käy, tai sitä voi valmistaa itsekin blendaamalla cashewpähkinöitä pitkään (ohje esim. täällä). Erilaisen makuvivahteen saa myös paahtamalla pähkinöitä ensin. 

Muotteja käytin kahdenlaisia, pikkuruisia foliokippoja ja sitten ihan jääpalamuottia. Silikonimuotti olis kätevä myös. Tein erilaisia kerroksia kun en oikein osannut päättää haluanko päällimmäiseksi tumman vai vaalean kerroksen. En huomannut katsoa monta konvehtia ohjeella tulee mutta arviolta n. 20-30 kpl muotin koosta riippuen.

Vaniljainen valkoraakasuklaa

1 dl sulatettua kaakaovoita
n. 3/4 dl cashew-voita
useampi rkl nestemäistä makeutusta
pari tippaa vaniljauutetta (ei esanssia)
pieni ripaus aitovaniljajauhetta (jos haluat sekaan mustia hippuja)
hyvin ripaus suolaa

Lakritsiraakasuklaa

1 dl sulatettua kaakaovoita
2-3 rkl raakakaakaojauhetta
useampi rkl nestemäistä makeutusta
reilusti lakritsijauhetta
useampi(!) rouhaisu suolaa 

Sekoita molempien suklaiden ainekset huolellisesti keskenään tasaiseksi massaksi. Pikainen blendaus auttaa siinä että ainekset saa varmasti tasaiseksi eikä esim. hunaja laskeudu konvehdin pohjalle. Säädä makeutus ja lakritsisuusaste oman maun mukaan. Huomaa että viilentyessä maut laimenevat hieman.

Lusikoi muotin pohjalle ensin toista suklaata, laita pakkaseen hetkeksi kovettumaan (n. 20 min riittänee) ja lusikoi päälle toinen suklaa. Valmiita konvehteja voi säilyttää jääkaapissa.

SHARE:

2 kommenttia

  1. Oi nam! Kiitos ihanasta reseptistä, nää menee kokeiluun :) Sulla on ihan huikeita reseptejä!

    VastaaPoista

Blogger Template Created by pipdig