maanantai 5. tammikuuta 2015

JUUSTOISET PINAATTI-UUNIPERUNAT


Mikäs sen parempaa talven lohturuokaa kuin uuniperunat! Aikoinaan brittivuosina tuli vedettyä uuniperunaa baked beansseilla (=valkoisia papuja makeassa tomaattikastikkeessa) ja cheddar-raasteella harva se viikko. Heinzin tomaatti-sokeriliemessä marinoidut pavut taitavat olla jonkinlainen perinne-eines sielläpäin, niin moneen ruokaan sitä laitetaan.

Mutta jospa vaihdetaan kyseinen imelä tölkkisapuska vaikkapa lehtivihreään, niin saadaan vähän terveellisempi ateria. Alkuperäisessä ohjeessa käytettiin lehtikaalia, mutta harmikseni sitä ei ole enää hetkeen saanut vakkarikaupastani. Siis hyllypaikka on edelleen olemassa mutta se on aina tyhjillään! Onko menekki muka niin kova vai mitä ihmettä..

Lehtikaalin tilalle käy onneksi oikein hyvin toinen supervihreä, eli pinaatti. Ja ettei livetä liian terveelliseksi niin paljon sitä juustoa tietysti.


Uuniperunat (2:lle)

4 keskikokoista perunaa (Rosamunda)
paketillinen pinaattia (tai lehtikaalia)
1 purjo tai muutama kevätsipuli

n. 200g (tai enemmän) voimakasta juustoa, esim. mature cheddar tai mustaleima-emmental
n. 150g crème fraîchea
suolaa + pippuria

Kannattaa valita mahdollisimman samankokoisia perunoita niin kypsyvät samaa tahtia. Pese perunat huolellisesti, kuivaa, ja painele haarukalla muutamia reikiä. Paista 200-asteessa n. tunti tai kunnes ovat läpeensä kypsiä. Nosta hetkeksi viilentymään. Älä sammuta tässä välissä uunia.

Pilko kevätsipulit tai purjo pieniksi paloiksi, ja kuullota keskilämmöllä pannulla öljyssä. Leikkaa pinaatti pienemmäksi ja lisää hetkeksi pannulle, kunnes se on kauttaaltaan pehmennyt.

Halkaise hieman jäähtyneet perunat, ja kaiva lusikalla n. 3/4 sisuksesta kulhoon. Lisää kulhoon kasvikset ja muusaa haarukalla sekaisin. Lisää ranskankerma ja raastettu juusto (säästä pieni osa juustosta kuorrutteeksi). Mausta reilulla määrällä suolaa ja pippuria. Lusikoi täyte lopuksi takaisin perunoihin, täytettä saa laittaa ihan kukkuralleen ja ylikin. Ripottele päälle lopuksi hieman lisää juustoa.

Laita takaisin uuniin n. vartiksi, lopuksi voit käyttää vähän grillivastuksia jos juusto ei meinaa ruskistua.


Ohje Smitten Kitchen.
SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Blogger Template Created by pipdig