maanantai 22. joulukuuta 2014

RAAKAPIPAREITA JA KANELI-OMENAJUOMAA


Varsinaiset joululeivonnaiset jäävät tänäkin vuonna osaltani yhteen: raakapipareihin. Aina kotikotona käydessä pyrin hyödyntämään kuivuria, omaan rajallisen tilan keittiööni kyseinen pömpeli kun ei mitenkään päin mahtuisi. Mm. nämä raakapiparit syntyvät sillä oikein kätevästi.

Käytin viime vuonna hyväksi todettua raakapipareiden ohjetta. Tällä kertaa näitä tuli jostain syystä viimevuotista enemmän (pienemmillä muoteilla lähemmäs 60kpl), ehkä tein sitten ohuempia pipareita. Muistin että taikinaa kannattaa maustaa ronskilla kädellä, mutta se menikin toisinpäin – kuivurissa mausteet korostuvat! No ei tullut ainakaan pliisun makuisia pipareita. :D


Juomapuolella en ole niin glögin perään, olen tainnut juoda sitä tänä vuonna vain kerran, mutta vaaleammat kuumat juomat maistuvat kyllä. Olin ottanut tällaisen omenamehuun pohjautuvan mausteisen juoman reseptin jostain ylös mutta lähde jäi merkkaamatta. Tässä voisi n. puolet nesteestä korvata myös kuivalla omenasiiderillä jos haluaa alkoholillisen version. Kannattaa käyttää ehdottomasti tuorepuristettua omppumehua, esim. Pirkalla on yllättävän hyvä luomuomenamehu.

Mausteinen omenajuoma

1 l tuorepuristettua omenamehua
1 sitruunan mehu
1 tl raastettua inkivääriä
4-5 kanelitankoa
n. 1 tl kokonaisia neilikoita

Kaada ainekset kattilaan, kiehauta, ja anna poreilla keskilämmöllä n. 10 minuuttia. Kaada mukeihin.


The Jouluhattu on kaivettu jo esiin eli virittäytyminen tunnelmaan on alkanut! Oikein ihanaa joulua kaikille tutuille ja tuntemattomille, palataan reseptien pariin sitten loppuviikosta! o<l:)
SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Blogger Template Created by pipdig