tiistai 2. joulukuuta 2014

PAAHDETTU PAPRIKAKEITTO


Hieman meinaa tässä vuoden loppua kohti kiirettä pukata.. Viimeiset työprojektit pitäis saada pikkuhiljaa pakettiin, ja paketeista puheenollen niitä joululahjojakin pitäisi alkaa miettimään, hankkimisesta nyt puhumattakaan. Vieläkö kerkeisi tilata netistä kaiken? Syödä kuitenkin pitää, joten ruokia on tullut tässä ohessa tehtyä ja kuvattua, mutta en meinaa ehtiä näpytellä niitä tänne blogiin.

No tässä kuitenkin yksi. Idea on käytännössä melkein sama kuin paahdetussa kukkakaalikeitossakin, eli ota kasvis, paahda se ja surauta keitoksi. Paprikakeitossa tosin samettisen lopputuloksen saamiseksi pitäisi jaksaa poistaa ne kuoret, mutta tarpeeksi kauan kun paahtaa niin lähtevät helposti. Toki ne voi jättää myös paikoilleen jos et jaksa nähdä vaivaa ja pieni sakeisuus keitossa ei haittaa.

Paahdettu paprikakeitto (2:lle)

4-5 paprikaa
1 porkkana
pari valkosipulinkynttä
n. 2 dl kookosmaitoa
n. 4 dl vettä
n. 2 tl omenaviinietikkaa
suolaa
chilijauhetta
(savu)paprikajauhetta
halutessa: 1–2 tomaattia

Leikkaa paprikat puoliksi ja poista siemenet ja kannat. Kuori porkkana ja leikkaa vähän pienemmiksi paloiksi. Laita paprikat uuniastiaan leikkauspuoli alaspäin, pirskottele pintaan hieman öljyä, ja paahda kuorimattomien valkosipuleiden kanssa + porkkanoiden kanssa 200-asteessa n. puolisen tuntia. Poista paprikoiden kuoret (jos eivät lähde niin paahda paprikoita vielä hetki, tai vaihtoehtoisesti heitä ne hetkeksi esim. muovipussiin jäähtymään -> höyry irrottaa kuoret). Puserra valkosipulit ulos kuorestaan.

Siirrä ainekset kattilaan, lisää neste ja mausteita oman maun mukaan. Jos tykkäät vähän happamammasta keitosta, lisää kattilaan muutama pilkottu tomaatti (ja esim. teelusikallinen nestemäistä makeutusta). Lämmitä seos kuumaksi. Siirrä keitto blenderiin ja surauta sileäksi. Keitoin pinnalle pyöräytin vielä lusikallisen kookoskermaa niin tuli kiva marmorointi pintaan. :)

SHARE:

4 kommenttia

  1. Oi että, miten herkullinen ohje! Pääsee heti tänään testaukseen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva! Mulla on selkeästi nyt jonkinlainen keittokausi menossa, ei paljon muuta tekis mieli syödäkään. :)

      Poista
  2. Miten olen voinut unohtaa sosekeitot! Täytyy muistaa ensi kerralla kauppalistaa kirjoitellessa.. :) Näyttää aivan taivaalliselta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo ei mitään vauvanruokaa, kunhan on tarpeeksi sileää, kuumaa ja hyvin maustettua :)

      Poista

Blogger Template Created by pipdig