keskiviikko 17. joulukuuta 2014

HYVÄÄ JOULUA: LAHJA LASIPURKISSA


Tuuppaan vielä yhden kirjajutun tämän vuoden puolella ulos, ja aiheellista onkin, sillä vuoden viimeinen läpikäymäni kirja on Teresa Välimäen ja Johanna Lindholmin Hyvää joulua* – ihan täydellinen hankinta kaikille jouluintoilijoille.

Itse en tänä(kään) vuonna joudu olemaan jouluruokatarjoilusta vastuussa (kiitos äiti!) mutta jos olisin, niin tästä kirjasta saisi kyllä reilun annoksen inspiraatiota. Perinteiseen joulupöytään on mietitty hieman modernimpaa otetta, ja joulunjälkeisille tähteillekin löytyy käyttöä. Reseptejä ylipäätään on ihan valtava määrä, jälkkärit ja leivonnaiset tosin edustavat pääosin perinteisempää vehnä+sokeri-osastoa. Ilahduttavasti moni ohjeista on sellaisia, ettei niitä tarvitse säästää vain joulunaikaan. Itse esimerkiksi ajattelin kokeilla maa-artisokka-perunalaatikkon reseptiä ihan tavallisena (todennäköisesti tammikuisena) arkipäivänä.


Taitosta täytyy antaa erikoispropsit; ulkoasu on mukavan leikillinen ja taittaja on jaksanut luoda melkeinpä jokaiselle sivulle omanlaisen ilmeensä, kuitenkin niin että kokonaisuus pysyy hanskassa. Laura Riihelän valokuvat ovat myös kautta linjan ihan äärimmäisen kauniita.

Hauskinta kirjassa on ehkä lukuisat pienet (ruoka)lahjavinkit, joista tartuin yhteen ja koostin lasipurkkiin siemennäkkärin ainekset. Purkkilahjan "ohje" siis kaikessa yksinkertaisuudessaan: mittaa haluamasi leipomuksen kuiva-ainekset valmiiksi lasipurkkiin ja koristele purkki vaikka tarroilla ja nauhalla. Mukaan kannattaa liittää vielä kortti missä on valmistusohjeet. Parasta olisi tietysti jos eri ainekset pysyvät tuollaisina nätteinä omina kerroksinaan, mutta saas nähdä miten käy kuljetuksessa. :) Laitan purkista syntyvän viljattoman näkkärin ohjeen blogiin myöhemmin (kirjassakin on näkkäriohje mutta vehnäjauholla).

Jos vielä mietit kirjalahjoja niin Hyvää joulua voisi olla joulumielisen oiva vaihtoehto, sillä painopiste ei ole kokonaan joulun valmistelussa, vaan esimerkiksi välipäiville löytyy monen monta mukavaa ohjetta kokeiltavaksi.


*Kirja saatu arvostelukappaleena kustantajalta.
SHARE:

4 kommenttia

 1. Kiitos kirjavinkistä. Toivottavasti niitä vielä on kaupassa niin saan sen lahjaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näkyi olevan hyllyssä vielä ainakin pari päivää sitten kun kirjakaupoissa kiertelin. :)

   Poista
 2. Hyvä lahjavinkki tuo kirja, kuten useimmat muutkin keittokirjat kokkailun harrastajille. Niitä on ihana lukea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, siksi ostin itsellenikin useamman keittokirjan joululahjaksi ;)

   Poista

Blogger Template Created by pipdig