sunnuntai 23. marraskuuta 2014

OVERNIGHT OATS ELI (PÄHKINÄVOI-SUKLAA) TUOREPUURO


Päätinkin nyt kokeilla miten kroppa reagoi pieneen annokseen kauraa, kun siitä viljattomuus-postauksessa mainitsin. Ja tästä ei ainakaan maha sanonut au, joten luulen että satunnainen kaurankäyttö voisi sopia minulle. Mikä on kyllä aika kiva; aamupalarepertuaari moninkertaistui heittämällä.

Kokeilin tehdä useissa terveysblogeissa hehkutettuja overnight oatseja eli tuorepuuroa, jossa ainekset siis sekoitetaan yhteen, puuro jätetään yön yli jääkaappiin ja aamulla annos on valmis. Löysin ohjeen jossa kuitupitoisuus on chia-siementen ja pellavasiemenrouheen takia huippukorkea, ja makuna aina-varma-valinta eli pähkinävoi-suklaa. Lopputuloksessa oli aika jännä suuntuntuma ja maku oli kyllä hyvä, ehkä jopa vähän jälkkärimäinen. Voisin tehdä toistekin.

Pähkinävoi-suklaa -tuorepuuro (1 annos)

n. 1 dl (gluteenittomia) kaurahiutaleita
1 tl chia-siemeniä
1 tl pellavansiemenrouhetta
1-2 tl raakakaakaojauhetta
1 rkl valinnaista pähkinävoita (esim. mantelivoita)
1 pehmeä taateli tai nestemäistä makeutusta
n. 1 dl kookosmaitoa (tai esim. mantelimaitoa)

Pilko taateli pieniksi palasiksi. Taatelista tulee liotuksen seurauksena mukavia pehmeitä karamellimaisia sattumia puuroon. Voit toki halutessasi käyttää sen sijaan/lisäksi haluamaasi nestemäistä makeutusta.

Sekoita kaikki ainekset astiassa ja laita yön yli jääkaappiin. Jos koostumus vaikuttaa turhan paksulta lisää enemmän nestettä. Blogeissa nämä tuorepuurot tarjoillaan yleensä trendikkäästi lasipurkeissa, mutta itselläni ei ollut sopivan kokoista niin puuro meni kulhoon. Päälle valutin vielä hieman kookosnektaria. Omnom.
SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Blogger Template Created by pipdig