tiistai 16. syyskuuta 2014

LÄHI/LUOMURUOKAA VERKOSTA


Kirjoitin keväällä ruoan tilaamisesta verkosta, ja sitä ennen ja jälkeen testannut useampaakin ruokaverkkokauppaa. Yhden koehenkilön (eli minä) empiiristen kokemusten perusteella suosikiksi on noussut uusi yhteistyökumppanini Raakatori, jonka ilahduttavan laaja valikoima on keskittynyt lähituottajien (pääosin luomu)tuotantoon.

Sain tehdä Raakatorilta yhden koetilauksen, ja sittemmin olen siirtynyt ihan heidän normaaliksi asiakkaakseen. Ensimmäisessä tilauksessa oli paljon erilaisia kasviksia ja yrttejä, vähän luomulihaa (josta tein sitä possua), luomukanamunia, juustoa ja muutama kotimaisen Foodinin tuote (siemeniä ja mulpereita). Kaikki oli siististi pakattu, ja olin jopa hieman yllättynyt kuinka paljon jokaisessa kasvispussukassa oli tuotteita, vaikka painot onkin merkitty verkkokauppaan. Tuotteiden laadussa ei ollut mitään valitettavaa, mm. tomaatit olivat tavallista makeampia, ja yrtti- ja salaattipuskat normikaupan tarjontaa tuuheampia. Raakatorin valikoimasta löytyy syötävien lisäksi myös mm. ekopesuaineita, näitä en ole vielä kokeillut tilata.

Verkkosivut ovat yksinkertaisen tyylikkäät ja helppokäyttöiset. Tilaaminen vaatii hieman ennakointia, sillä tilaukset toimitetaan vain kerran viikossa torstaisin tai perjantaisin, ja tilaus täytyy tehdä viimeistään saman viikon maanantaina. Tiistaista eteenpäin tehty tilaus toimitetaan vasta seuraavalla viikolla. Tämä on pieni miinus, mutta toisaalta täysin ymmärrettävää jotta voidaan tarjota oikeasti tuoreita raaka-aineita, jotka eivät ole lojuneet varastonhyllyssä viikkokaupalla. Raakatorilta on mahdollista saada vaikka edellisenä päivänä käsin maasta nostettuja perunoita! Tuoreempaa kamaa saa melkeinpä vain itse viljelemällä.

Yli 99 euron ostoista saa myös ilmaisen kotiinkuljetuksen, mikä on kyllä todella hyvä etu, kukapa ei haluaisi jonkun muun kantavan painavat ruokakassit puolestaan kotiovelle asti. Noutopisteistä ostokset voi myös hakea ilman kuljetuskustannuksia, niitä löytyy tällä hetkellä reilut 10 kappaletta Etelä-Suomesta (Helsingistä kaksi).

Yhteistyöstä Raakatorin kanssa voivat nyt hyötyä myös lukijani, sillä ensitilaajat saavat 10% alennusta tilauksestaan koodilla syotavanhyva10. Tarjous on voimassa ainakin vuoden loppuun ja tilauksella ei ole minimiostomäärää, toki ilmaista kotiinkuljetusta ajatellen kannattaa tilata kerralla se vähintään satasen ruokapaketti. Syötävän hyvä suosittelee Raakatoria lämpimästi! :)

SHARE:

6 kommenttia

 1. Hei mahtavaa, olipa kiva lukea Raakatorista. Olen itse tilaillut testimielessä aika monesta verkkokaupasta ruokaa mutta mikään ei vielä ole ollut niin hyvä että minusta olisi tullut kanta-asiakas. Olisi kiva pystyä tilaamaan ruoat verkosta kiireviikkoina, vaikka tykkäänkin haahuilla ruokakaupoissa. Aina ei vaan ehdi :)

  Tätä voisin kyllä testata!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! :) Mulle ns. deal-breaker näissä ruokaverkkokaupoissa on kyllä tuo toimitusmaksu, jos toimitus ei ole mahdollista saada ilmaiseksi niin ei tee mieli tilatakaan.

   Olen tehnyt nyt niin että tilaan keskimäärin kerran kahdessa/kolmessa viikossa ison satsin hyvin säilyviä kasviksia, laatikon kananmunia, ja jonkin verran lihaa pakkaseen, ja sitten sellaisia nopeasti kuluvia perustarvikkeita kuten jogurttia, maitoa, banaaneja, avokadoa jne voi ostaa ihan lähikaupasta. Näin tulee harvemmin myös sellaisia tilanteita että jääkaapissa/pakkasessa ei olis yhtään mitään. :)

   Poista
 2. KIITOS vinkistä! Vaikuttaa todella mielenkiintoiselta ja tutustumisen arvoiselta kaupalta. Olen hiljattain hurahtanut mehulinkoiluun ja siihen tuoreet ja kotimaiset kasvikset olisivat erittäin tervetulleita. Tämä ilta meneekin tarjoomaan tutustellessa -jospa rohkenisi myös tilaamaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi itselingottu sitruuna-porkkanamehu on ainakin niin hyvää! :)

   Mun mielestä on kätevää ettei tarvi itse vierailla tiloilla tai säätää ruokapiirien kanssa, ja siksi tykkään erityisesti näistä pientuottajien tuotteita kokoavista verkkokaupoista. Huom. jotkut tuotteet Raakatorilla on ilmeisesti saatavilla vaan noutopisteistä, mutta niitä ei pitäisi olla monta.

   Poista
 3. Minä olen käyttänyt Kauppahalli24:ää paljonkin, jo reilusti yli vuoden ajan. Heillä kuljetushinnat laskivat nyt niin, että tällä hetkellä ovat 5.90€ aina, ja lisäksi oli mahdollista saada loppuvuoden kuljetukset 29:llä eurolla, eli jos on tilaamassa enemmän kuin 5 kertaa ennen joulua, se diili on kannattava, kun hinta tippuu entisestäänkin.

  Varmaan sillä kuljetusmaksulla on merkitystä, että tilaako yhden hengen talouteen, vai vaikka neljän, kuten meillä, eli kertaostokset ovat varmasti isompia meillä. Pidän myös siitä, että kuljetuksen hinta on selvästi näkyvissä, ilman että sitä on ujutettu tuotteisiin. Huomasin että esim. tuo broileri oli sen verran halvempaa kauppahallissa, että kahden broilerin hinnanerotuksella kuljetusmaksu oli jo "kuitattu". Mutta nämähän ovat makuasioita, ja olen todella iloinen, että erilaisia vaihtoehtoja on nykyisin näin paljon. Tätäkin voisi kokeilla, ainakin heti kun oma palsta ei enää tuota muuta kuin lehtikaalia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ok no mutta hyvä jos kuljetushinnat ovat vähän tippuneet aiemmasta. Silloin joskus keväällä kirjoitinkin, että yhden hengen talouteen se (silloinen) 7-10 euron kuljetusmaksu on vähän turhan suolainen, about kymmenen pinnaa oman perusostokseni hinnasta.

   Kauppahalli24 on ihan hyvä myös, mutta Raakatorissa tykkään erityisesti siitä ettei mun tarvitse käydä läpi valtavaa määrää tuotteita ja suodattaa sieltä ne perus HK:t ja Atriat pois, vaan (rajatummassa) valikoimassa on suoraan ne tuotteet mistä olen kiinnostunut. Mutta mukavaa kyllä kun on vaihtoehtoja moniin eri tarpeisiin. :)

   Poista

Blogger Template Created by pipdig