maanantai 4. elokuuta 2014

CAFE KOKKO


Uusia raakakakkukahviloita Helsingissä? Jes! \o/ En tosin juossut heti ensimmäisenä paikalle, sillä Cafe Kokko aukesi jo kesäkuun puolella, mutta kun tuo Katajanokka ei vaan mitenkään ole kulkureittini varrella. Miksi kaikkien raakaleivonnaisia tarjoilevia paikkojen pitää muutenkin olla sillä suunnalla, avatkaa nyt joku vastaava paikka Kamppiin tai Punavuoreen!

Johan & Nyströmistä kirjoittelinkin aika tasan vuosi sitten, ja Hymy Raw Food Cafen esiaste tuli testattua viime talvena Ravintolapäivänä, tosin varsinaiseen putiikkiin en ole vielä ehtinyt. Cafe Kokko on siis kolmas sarjassaan (jos Silvopleetä ei lasketa), ja toivottavasti ei viimeinen.

Sijainti Johan & Nyströmin vieressä ei ole ainoa yhteneväisyys kyseisen kahvilan kanssa. Kokon perustaja on yksi J&N:n entisistä vaikuttajista ja konsepti on aika samantyylinen: loistavaa kahvia ja raakaleivonnaisia (ja lisäksi smootheja ja oli ehkä jotain muutakin?). Kaiken lisäksi sisustuskin on samasta sabluunasta – hipsterihenkisen coolia ja rentoa. No ei sillä, meikäläiseen uppoaa tämmöiset konseptit kyllä, olkoot vaikka sata samanlaista kahvilaa rivissä. Kiipesin yläkertaan istumaan ja mietin että ihan kuin olisin jossain Berliinissä tai Barcelonassa.

Raakakakut olivat aika tutunolosia, kysyin tekijöitä, mutta en ottanut nimiä ylös ja tietty ne jo unohtuivat. Valitsin tarjonnasta minttusuklaisen After Eight -kakun. Kakku oli oikein hyvää, tosin mintunmakua olisi saanut olla vähän enemmänkin. Tuhti tapaus myös, jaoin sen kaverin kanssa ja molemmille riitti pari kolme haarukallista hyvin (tosin vatsassa oli jo entisestään juuri syöty lounas). Cappuccinoa tehtiin pitkään ja hartaasti, lopputulos oli kieltämättä loistava. Vähän tyyriinpuoleinen setti myös, kahvi + kakku maksoivat vähän alle 11 €. Mutta välillä tämmöisiin herkkuhetkiin voi vähän panostaa. Kokolle suositukset täältä!

Edit: Cafe Kokko sijaitsee nykyään Kampissa eli osoitteessa Kalevankatu 31 A (sisäpihalla), pyyntööni on siis vastattu. :)
SHARE:

6 kommenttia

 1. Kokko on upea! Oletko käynyt Punavuoren KUUMA:ssa, sieltäkin saa loistavan kahvin lisäksi raakakakkuja - ja omistaja on entinen J&N:n työntekijä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on mennyt toi Kuuma ihan ohi! Kiitti vinkistä, pitääkin mennä heti testaan! :>

   Poista
 2. Kokko on kieltämättä kiinnostavimpia Helsingin kahviloista tällä hetkellä varsinkin jos tekee mieli jotain herkkua kahvin kanssa. Myös OmNamista saa raakakakkuja, lounaan lisäksi ja vieläpä himpun edullisempaan hintaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. OmNam onkin pitänyt testata mutta ehti mennä juuri ennen visiittiä kesäksi kiinni..mutta taitaakin olla taas avannut ovensa. En tiennytkään että sieltäkin saa raakakakkuja, näitä paikkojahan alkaa olemaan jo suorastaan runsaasti! :)

   Poista
 3. Kokko on kerrassaan viehättävä. Kävin eilen ensimmäistä kertaa ja ihastuin. On kiva, että Helsinkiin on saatu tämäntyyppisiä paikkoja. Myös Hymy Raw Food Caféssa tulee käytyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo todella kiva että on enemmänkin tällaisia persoonallisia pikkupaikkoja eikä pelkkiä ketjukahviloita :)

   Poista

Blogger Template Created by pipdig